BuranoWonen in Burano weer een stap dichterbij: informatiepunt en modelwoning geopend


28 mei 2021
De verhuur van de appartementen in het complex Burano in de nieuwe wijk Zaans Hout is gestart. Voor vragen is er nu een informatiepunt open aan de Houtveldweg. Heeft u interesse in de woningen? Dan kunt u een afspraak maken voor meer informatie over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Ook kunt u een ingerichte modelwoning bekijken. Een afspraak maken kan via MVGM Zorgvastgoed: 088 – 432 47 80. Naar verwachting is de oplevering van de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2021.

Lees meer

foto van feestelijk moment opening informatiepunt en modelwoning BuranoFoto (José de Jong): Vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen zijn blij met deze nieuwe fase, op weg naar de oplevering in het vierde kwartaal van 2021. 


Start bouw 144 nieuwe seniorenwoningen

Vaart achter de gebiedsontwikkeling in Zaans Hout


5 november 2019
Aan het Mahoniehout in Zaandam is ontwikkelaar en bouwer Stebru officieel gestart met de bouw van Burano. Een complex van 144 zorgwoningen. Wethouder Songül Mutluer sloeg maandag 4 november de eerste paal de grond in.

Lees meer

impressie Burano

Werkzaamheden gestart voor Burano                                               


9 juni 2019
De sloop van het oude gebouw van PostNL aan het Mahoniehout is gestart. Tot en met november vinden de volgende werkzaamheden plaats:                  

week 24 t/m 26 ( 10 t/m 28 jun.) : Asbestsanering in het gebouw
week 27 t/m 34 ( 1 jul. t/m 23 aug.) : Constructief sloopwerk
week 35 t/m 40 ( 26 aug. t/m 4 okt.) : Start bronnen boren gasloze nieuwbouw Burano
week 41 t/m 47 ( 7 okt. t/m 22 nov.) : Start heiwerk

Lees meer

impressie Burano

Burano


Op de locatie van een voormalig kantoorgebouw aan het Mahoniehout in Zaandam ontwikkelt Stebru Transformatie met Fraxus Living & Care 144 levensloopbestendige appartementen met een beperkte zorgvoorziening gekoppeld aan de woning. Het aanbod aan levensloopbestendige woningen voor senioren in Zaanstad bleef achter en ook in de wijk Westerwatering was er behoefte aan wonen met zorg. Ook is de ontwikkeling in lijn met het programma van MAAK. Zaanstad dat bijdraagt aan de Zaanse Woningbouwopgave en de leefbaarheid van de stad.


De commerciële ruimte in de plint van het gebouw is deels verhuurd aan de Zorgcirkel die zorg aan huis zal gaan leveren in de bovengelegen appartementen. Ook is er in de plint een gemeenschappelijke huiskamer opgenomen waar bewoners van Burano en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en is nog ruimte vrij voor invulling met een commerciële functie. De bouw is inmiddels gestart en de appartemeten worden eind Q3/begin Q4 2021 opgeleverd..


Tussen de woongebouwen wordt op de inpandige parkeergarage van Burano en de naastgelegen De Zaanse Helden een duurzame en natuur inclusieve daktuin aangelegd die beide projecten met elkaar verbindt.

Meer informatie vindt u op www.burano.nl.impressie Burano


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl