BuranoBurano


Op de locatie van een voormalig kantoorgebouw aan het Mahoniehout in Zaandam ontwikkelt Stebru Transformatie met Fraxus Living & Care 144 levensloopbestendige appartementen met een beperkte zorgvoorziening gekoppeld aan de woning. Het aanbod aan levensloopbestendige woningen voor senioren in Zaanstad bleef achter en ook in de wijk Westerwatering was er behoefte aan wonen met zorg. Ook is de ontwikkeling in lijn met het programma van MAAK. Zaanstad dat bijdraagt aan de Zaanse Woningbouwopgave en de leefbaarheid van de stad.


De commerciƫle ruimte in de plint van het gebouw is deels verhuurd aan de Zorgcirkel die zorg aan huis zal gaan leveren in de bovengelegen appartementen. Ook is er in de plint een gemeenschappelijke huiskamer opgenomen waar bewoners van Burano en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en is nog ruimte vrij voor invulling met een commerciƫle functie. De bouw is inmiddels gestart en de appartemeten worden eind Q3/begin Q4 2021 opgeleverd.


Tussen de woongebouwen wordt op de inpandige parkeergarage van Burano en de naastgelegen De Zaanse Helden een duurzame en natuur inclusieve daktuin aangelegd die beide projecten met elkaar verbindt.

Nieuws

28 mei 2019: Wonen in Burano weer een stap dichterbij: informatiepunt en modelwoning geopend
5 november 2019: Start bouw Burano met 144 woningen
9 juni 2019: Werkzaamheden gestart voor Burano

Meer informatie vindt u op www.burano.nl


impressie Burano


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl