De Zaanse Helden

De Zaanse Helden                        

De Zaanse Helden omvat 607 koop- en huurwoningen vlakbij het stadscentrum. Het oorspronkelijke plan van circa 400 woningen is uitgebreid met 163 sociale huurwoningen. De appartementen variëren van circa 45 tot 115 m². De bouw is gestart. Volgens de planning worden de laatste gebouwen in het vierde kwartaal van 2025 opgeleverd.

Namens de gemeente ondertekenden de wethouders Krieger en Mutluer in het voorjaar van 2019 de anterieure overeenkomst voor de bouw van dit project aan het Mahoniehout op de Vrodest-locatie. Op 11 juni 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Eind maart verleende het College van B&W de bouwvergunning. Hiervoor is eerst zorgvuldig onderzoek gedaan naar de effecten van de bebouwing op de omgeving, zoals de molen Held de Jozua, de bereikbaarheid, parkeren, bouwhoogten en geluid.

Held Jozua enige houtzaagmolen op originele plek

De naam De Zaanse Helden – in de stad, in het groen - verwijst naar de rijke geschiedenis van Zaandam met de vele verschillende molens. Elke woontoren krijgt de naam van één van de molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, is inmiddels aangekocht door de ontwikkelcombinatie en wordt door een brugverbinding voor voetgangers over de Houtveldweg bij het plan betrokken..

Geïnteresseerden in een woning kunnen zich laten informeren over de voortgang van het project en de startdatum voor de inschrijving via www.dezaansehelden.nl.

Zaanse Helden wordt gerealiseerd in samenwerking met Impact Vastgoed en Stebru.

Nieuws

13 april 2022: Feestelijke start bouw De Zaanse Helden
12 juni 2020: Sociale huur in De Zaanse Helden
24 december 2019: Inloopavond voor bestemmingsplan De Zaanse Helden
5 december 2019: College stemt in met plan De Zaanse Helden: 620 nieuwe woningen
14 juni 2018: Eerste Held onthuld op Provada
16 mei 2018: Altera vastgoed koopt 228 appartementen in de Zaanse Helden

Vragen?

Vragen en antwoorden over De Zaanse Helden


Impressie Zaanse Helden

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl