Fietspad de Slinger

Update De Slinger: bouw van het dek


27 maart 2020
De eerste fase van fietspad De Slinger is bijna gereed. Op De Slinger is bestrating aangebracht en natuursteen aan de zijkant. Benieuwd hoe dit proces is verlopen? Bekijk hoe het dek vanaf de kolommen is aangebracht!

Lees meer


foto van bestrating op fietspad De Slinger

Eerste fase fietspad De Slinger mei 2020 klaar

 
24 september 2019
De werkzaamheden aan fietspad ‘de Slinger’ zijn vertraagd met vier maanden. Na de aanrijding met een vrachtwagen tegen de constructie afgelopen februari, is een onderzoek gestart om deze weer veilig op te bouwen. Inmiddels zijn de werkzaamheden hervat. De eerste fase van de bouw zal in mei 2020 klaar zijn.

Lees meer 

impressie van De Slinger

Schade aan hulpconstructie de Slinger door aanrijding met vrachtwagen


28 februari 2019
De bouw van de Slinger, de nieuwe fietsverbinding van de Houtveldweg naar de spooroverbouwing bij station Zaandam, is in volle gang. Op donderdag 14 februari is een vrachtwagen tegen een hulpconstructie van de Houtveldweg aangereden en deze veroorzaakte dusdanige schade dat deze opnieuw moet worden opgebouwd.

Lees meer

Foto van de constructie aan De Slinger

Voortgang werkzaamheden De Slinger


25 september 2018
Fietspad De Slinger moet in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing met de Houtveldweg verbinden. In juni startten de werkzaamheden op en rond de Houtveldweg. Ondertussen zijn de meeste heipalen aangebracht. De aannemer heeft op diverse plekken een groot blok beton op de heipalen gestort. Hierop komen de kolommen te staan. In het midden van de Houtveldweg is de definitieve kolom al klaar en zichtbaar. Bij de andere kolommen is het betonijzer al gesteld.

Lees meer

Foto van hekken en borden bij de werkzaamheden aan De Slinger

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer.

Lees meer

Foto van de locatie van de werkzaamheden voor De Slinger

Over fietspad de Slinger

De Slinger is het fly-over fietspad dat het Stadhuisplein verbindt met de Houtveldweg. Het fietspad loopt over de nieuwe spooroverbouwing van station Zaandam. 

Om de werkzaamheden voor de Slinger goed te kunnen uitvoeren, is de fietsenstalling bij de ingang van het station (zijde Houtveldweg) verplaatst. Fietsers kunnen tijdelijk parkeren tegenover het nieuwe Zaanhotel. De tijdelijke fietsparkeerplek blijft tot ongeveer mei 2020. Dan is de nieuwe fietsenstalling (als onderdeel van de spooroverbouwing) klaar. Hier is plek voor circa 1400 fietsen.

Planning

De werkzaamheden zijn in volle gang. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd en duurt tot ongeveer begin 2021.

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl