Fietspad de Slinger

Over fietspad de Slinger

De Slinger is het fly-over fietspad dat het Stadhuisplein verbindt met de Houtveldweg. Het fietspad loopt over de nieuwe spooroverbouwing van station Zaandam. 

De eerste fase van De Slinger is klaar. Op 24 september 2020 was de officiĆ«le opening. Er is een viaduct gebouwd vanaf de overbouwing tot aan het voormalige belastingkantoor.  Dit is ongeveer de helft van hoe de totale slinger gaat worden. Deze is nu nog niet aangesloten op de grond. Daarom komt er een tijdelijke hellingbaan. Hiermee kunnen bewoners alvast gebruikmaken van het fietspad.

Bouw van tweede fase

De tweede fase bestaat uit het bouwen van het tweede gedeelte van De Slinger.  Deze gaat langs het voormalige belastingkantoor en daarna langs het grasveld dat tot aan het Cypressenhout reikt. Deze wordt aangesloten op het terrein van bouwproject De Heldin-Stelling. Dat betekent dat de tweede fase van het bouwen van de Slinger dus kan beginnen zodra het bouwproject De Heldin-Stelling klaar is.

Nieuws

25 september 2020: Officiƫle opening vernieuwd stationsgebied Zaandam
9 juli 2020: Opening fietspad de Slinger en fietsenstalling station Zaandam 20 juli
12 mei 2020: Fietsroute op de spooroverbouwing en fietsenstalling Houtveldweg open in juni
27 maart 2020: Update De Slinger: bouw van het dek
24 september 2019: Eerste fase fietspad De Slinger mei 2020 klaar
28 februari 2019: Schade aan hulpconstructie De Slinger
25 september 2018: Werkzaamheden aanleg De Slinger
15 juni 2018: Werkzaamheden aanleg De Slinger

Ontwerp en gebruik fietspad

De Slinger is al een tijdje te gebruiken voor voetgangers en sinds kort ook voor fietsers. Hoe is fietspad De Slinger bedacht en hoe past deze is het toekomstbeeld van het stationsgebied van Zaandam? Architect Simon Strietsma en wethouder Gerard Slegers vertellen. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl