Projecten in voorbereiding

Lees meer over de nieuwbouwplannen in MAAK.Centrum

Behouden Haven

Impressie Behouden HavenHet college van de gemeente Zaanstad wil aan de slag om de Behouden Haven en de directe omgeving daarvan aantrekkelijk te maken. De gemeente ziet kansen om een aantal ontwikkelingen in de buurt tegelijkertijd op te pakken en daarmee de leefbaarheid van dit gebied in het centrum van Zaandam flink te vergroten.

Meer over de Behouden Haven

Rozengrachttoren

De woontoren aan de Rozengracht bevat maximaal 40 appartementen, met 14 verdiepingen en maximaal 54 meter hoog. De begane grond is bedoeld voor winkels, horeca en bedrijven.

Meer over de Rozengrachttoren

Heldin-Stelling

Impressie van Heldin-Stelling door architect LaureyNabij station Zaandam ligt de bouwkavel Cypressehout-Letterhout (locatie voormalig Belastingkantoor en naastgelegen braakliggende terrein). Dit plan bestaat uit 449 appartementen, een commerciële ruimte in de plint, parkeergelegenheid en buitenruimten.  

Meer over de Heldin-Stelling

IKC Inverdan-West

In Zaans Hout komen twee basisscholen en kinderopvang, De Rietvink (uitbreiding van de huidige vestiging aan de P.A. van Meverstraat) en De Dijk-West (nieuwbouw voor de huidige school aan de Adriaan Roggestraat).

Meer over IKC

Mauritsbuurt

impressie De KroonAan de westkant van het centrum van Zaandam ligt De Mauritsbuurt, ten zuiden van het Volkspark.  Het gebied wordt omsloten door de provinciale weg, spoorbuurt en de sloot ‘De vaart’. Naast het Volkspark komt een schoolgebouw. Tussen de Provincialeweg en de school komen woningen. Op het voormalige bedrijfsterrein aan de Mauritsstraat komen eveneens woningen.  

Meer over de Mauritsbuurt

Verkadebuurt

plattegrond VerkadebuurtOp de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. Hier komen circa 470 woningen. De Verkadebuurt ligt in De Overtuinen, een gebied 400 meter ten noorden van station Zaandam.

Meer over de Verkadebuurt

Catharinatoren

Afbeelding: grafische weergave, gezien vanaf de overkant van het spoor Het stationsgebied in Zaandam krijgt er een woontoren bij met daarin 103 huurappartementen: de Catharinatoren. In 2020 zal volgens planning de bouw van de woontoren starten.

Meer over de Catharinatoren

Houthavenkade

impressie HouthavenkadeAan de Houthavenkade in Zaandam wordt er met Porten Development gesproken om 700 woningen te bouwen. Het woonprogramma zal bestaan uit 30% sociale huur, 20% middendure woningen en 50% van de woningen in de vrije sector.

Meer over de Houthavenkade

Figaro

impressie van FigaroOp de locatie Figaro komt een nieuwe woontoren: de Monettoren. In het ontwerp voor de toren komt er veel aandacht voor duurzaamheid, groen en klimaat-adaptatie. We laten ons daarbij graag inspireren door mooie voorbeelden zoals Wonderwoods in Utrecht.

Meer over Figaro

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl