Projecten in voorbereiding

Lees meer over de plannen voor een levendiger stationsplein, nieuwe woontorens in Noordschebos, de woontoren aan de Rozengracht en voor de gebieden Zaans Hout, Overtuinen en Behouden Haven.

Behouden Haven

Impressie Behouden HavenHet college van de gemeente Zaanstad wil aan de slag om de Behouden Haven en de directe omgeving daarvan aantrekkelijk te maken. De gemeente ziet kansen om een aantal ontwikkelingen in de buurt tegelijkertijd op te pakken en daarmee de leefbaarheid van dit gebied in het centrum van Zaandam flink te vergroten.

Meer over de Behouden Haven

Rozengrachttoren

De woontoren aan de Rozengracht bevat maximaal 40 appartementen, met 14 verdiepingen en maximaal 54 meter hoog. De begane grond is bedoeld voor winkels, horeca en bedrijven.

Meer over de Rozengrachttoren

Stationsplein

Het stationsplein aan de zijde Houtveldweg verandert in een levendige en groene entree van de wijk Zaans Hout.

Lees meer over het Stationsplein

De Zaanse Helden

De Zaanse Helden omvat circa 600  koop- en huurwoningen vlakbij het stadscentrum. Het oorspronkelijke plan van circa 400 woningen is uitgebreid met 161 sociale huurwoningen.

Meer over De Zaanse Helden

De Tijdgeest

190Aan de Ebbehout 1 komt nieuwbouwplan 'De Tijdgeest'. Het voormalige kantoor van Achmea wordt gesloopt en hier komen ongeveer 306 vrije sector huurwoningen voor terug in het middeldure (75%) en dure segment (25%).

Meer over De Tijdgeest

De Stelling

impressie De StellingHet voormalig Belastingkantoor aan de Bossingschaaf gaat tegen de vlakte. De nieuwe eigenaar gaat hier circa 150 appartementen bouwen in Zaanse stijl.

Meer over De Stelling

De Heldin

De Heldin wordt een dubbele hoekbebouwing bestaande uit een woontoren van 17 bouwlagen en een kap. Op de hoek aan de Houtveldweg-Cypressehout wordt voor de toren een zogenoemde ‘plint’ gebouwd die bestaat uit vijf bouwlagen met een kap. Aan de Letterhout is deze plint drie bouwlagen met een kap. Alle verdiepingen zijn grotendeels voor wonen bestemd. In totaal komen er rond de 150 woningen.

Meer over De Heldin

IKC Inverdan-West

In Zaans Hout komen twee basisscholen en kinderopvang, De Rietvink (uitbreiding van de huidige vestiging aan de P.A. van Meverstraat) en De Dijk-West (nieuwbouw voor de huidige school aan de Adriaan Roggestraat).

Meer over IKC

Mauritsbuurt

impressie De KroonAan de westkant van het centrum van Zaandam ligt De Mauritsbuurt, ten zuiden van het Volkspark.  Het gebied wordt omsloten door de provinciale weg, spoorbuurt en de sloot ‘De vaart’. Naast het Volkspark komt een schoolgebouw. Tussen de Provincialeweg en de school komen woningen. Op het voormalige bedrijfsterrein aan de Mauritsstraat komen eveneens woningen.  

Meer over de Mauritsbuurt

Verkadebuurt

plattegrond VerkadebuurtOp de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. Hier komen circa 470 woningen. De Verkadebuurt ligt in De Overtuinen, een gebied 400 meter ten noorden van station Zaandam.

Meer over de Verkadebuurt

Catharinatoren

Afbeelding: grafische weergave, gezien vanaf de overkant van het spoor Het stationsgebied in Zaandam krijgt er een woontoren bij met daarin 103 huurappartementen: de Catharinatoren. In 2020 zal volgens planning de bouw van de woontoren starten.

Meer over de Catharinatoren

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl