Heldin-Stelling

I

Heldin-Stelling

Nabij station Zaandam ligt de bouwkavel Cypressehout-Letterhout (locatie voormalig Belastingkantoor en naastgelegen braakliggende terrein). Deze grond is deels in eigendom bij Woonfront en deels in eigendom bij de gemeente Zaanstad. Sinds het voorjaar van 2016 is de gemeente Zaanstad in overleg met Woonfront over de ontwikkeling van het bouwplan ‘Heldin-Stelling’. Dit plan bestaat uit 449 appartementen, een commerciële ruimte in de plint, parkeergelegenheid en buitenruimten. De gemeente overweegt haar deel van de kavel te verkopen aan Woonfront. Van de 449 zijn er 24 sociale huur en 137 middeldure huurappartementen. 

Planning

Na ondertekening van de overeenkomst, kunnen we verder met het bestemmingsplan. Inwoners die eerder een zienswijze hebben ingediend, zijn hierover geïnformeerd. De gemeenteraad behandelt het plan naar verwachting in maart 2022. Bij een positief besluit, kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als alles volgens planning verloopt, start in 2022 de sloop en de bouw.

Het ontwerp

Architect Laurey heeft zich bij het ontwerp van de Heldin-Stelling laten inspireren door het stadhuis, het Inntel Hotel, de Gedempte Gracht en de Vinkenstraat. Maar ook door de Domineestuin, het Haaldersbroek, de Zaanse Schans, Zaandijk en Koog aan de Zaan. De naam Heldin is een directe verwijzing naar de paltrok ‘De Held Joshua’. Deze ligt even verderop. 

Nieuws

16 december 2021 - Voormalig Belastingkantoor maakt plaats voor 449 woningen. Impressie van Heldin-Stelling van architect LaureyImpressie van Heldin-Stelling - architect Laurey

Impressie van Heldin-Stelling bij de kruising Houtveldweg-Cypressehout - architect LaureyImpressie van Heldin-Stelling bij de kruising Houtveldweg-Cypressehout - architect Laurey

Impressie van Heldin-Stelling vanaf fietspad De Slinger - architect Laurey

Impressie van Heldin-Stelling vanaf fietspad De Slinger - architect Laurey

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl