De Stelling en De Heldin

In Zaans Hout komen De Stelling en De Heldin

De Stelling

Het voormalig Belastingkantoor aan de Bossingsschaaf gaat tegen de vlakte. De nieuwe eigenaar gaat hier circa 150 appartementen bouwen in Zaanse stijl. Deze appartementen zullen mooi aansluiten bij de andere projecten in de omgeving, zoals De Zaag. Het gebouw gaat “De Stelling” heten. Deze naam verwijst naar de constructie rondom een hoge molen om de molen te kunnen bedienen.

Foto van voormalig Belastingkantoor aan de BossingsschaafFoto van voormalig Belastingkantoor aan de Bossingsschaaf

De Heldin

Op deze locatie wordt een markant bouwplan uitgewerkt met de naam ‘De Heldin’. Het plan betreft een dubbele hoekbebouwing bestaande uit een woontoren van 17 bouwlagen en een kap. Op de hoek aan de Houtveldweg-Cypressehout wordt voor de toren een zogenoemde ‘plint’ gebouwd die bestaat uit vijf bouwlagen met een kap. Aan de Letterhout is deze plint drie bouwlagen met een kap. Alle verdiepingen zijn grotendeels voor wonen bestemd. In totaal komen er rond de 150 woningen.

Architect Laurey: 'Natuurlijk zijn wij geïnspireerd door het nieuwe stadhuis, het Inntel Hotel, Gedempte Gracht en Vinkenstraat. Maar zeker ook door de Domineestuin, het Haaldersbroek, de Zaanse Schans, Zaandijk en Koog aan de Zaan. De naam De Heldin is een directe verwijzing naar de paltrok ‘De Held Joshua’ even verderop gelegen.'

impressie van De HeldinImpressie van De Heldin

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl