Jachthaven Dukra

De gemeente heeft een plan gemaakt voor de ontwikkeling van Jachthaven Dukra in Zaandam. De jachthaven wil plaats bieden aan 122 plezierbootjes, 20 havenlodges voor toeristische overnachtingen, maximaal 29 vaste woonboten en 4 woonarken. Ook zijn er plannen voor horeca, een fietsenstalling en een publieke steiger. 

Planning

Het college heeft half maart 2023 het Ruimtelijk Plan van Eisen goedgekeurd. In dit plan staan de regels waar de nieuwbouw aan moet voldoen. Nu is het aan de gemeenteraad om hier een beslissing over te nemen. Als de gemeenteraad positief is over het plan, stellen we een overeenkomst op met de ontwikkelaar. Daarna maken we het ontwerpbestemmingsplan. Hierin staat wat en waar gebouwd en aangelegd mag worden. Het college heeft besloten dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd kan worden. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 ter inzage. Mensen die in de omgeving van de locatie wonen of werken kunnen in deze periode hun zienswijze indienen. Daarnaast wordt een inloopbijeenkomst voor de directe omgeving georganiseerd.

Nieuws

30 november 2023: Volgende fase voor flink aantal Zaanse woningbouwplannen waaronder Dukra 
16 maart 2023: Jachthaven Dukra in Zaandam krijgt metamorfose

Meer informatie

Meer informatie over het plan en het traject vindt u op jachthavendukra.nl/projectontwikkeling.

Afbeelding: Concept van de plankaart voor de herontwikkeling van Jachthaven DukraConcept van de plankaart voor de herontwikkeling van Jachthaven Dukrafoto van jachthaven dukra

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl