Houthavenkade

Houthavenkade

Aan de Houthavenkade in Zaandam komen 700 woningen. Het woonprogramma zal bestaan uit 30% sociale huur (maximaal € 720,42 per maand), 20% middendure woningen (maximaal € 971,- per maand) en 50% van de woningen in de vrije sector. Rochdale heeft een koop- en ontwikkelovereenkomst getekend met Porten Houthavenkade BV, een ontwikkelcombinatie bestaande uit Porten Development en Ten Brinke, voor het bouwen van 213 sociale huurwoningen aan de Houthavenkade in Zaanstad.

Met de ontwikkeling van de Houthavenkade beantwoordt Zaanstad de vraag naar woningen. Zaandam centrum biedt een aantrekkelijk woon-werk gebied. Het ligt nabij openbaar vervoer, winkels, horeca, water en sportgelegenheden.

Kwaliteit verbeteren

Het programma MAAK.Zaanstad heeft als doel om van Zaanstad een aantrekkelijkere stad te maken waarbij we de kwaliteit (zowel fysiek als sociaal) willen verbeteren. Met de ontwikkeling van deze plek krijgt de entree van het centrum een nieuw gezicht. Met een  insteekhaven zijn er mogelijkheden voor een betere beleving aan het water. En komt er meer aandacht voor voorzieningen in de Russische Buurt.

Planning

  • De ontwikkelaar en gemeente hebben 26 februari 2020 de anterieure overeenkomst (AO) ondertekend. In deze overeenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over de huurprijzen van de
    woningen, wie welke kosten voor haar rekening neemt en hoe de woningen eruit moeten zien.
  • In juli 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan goedgekeurd.
  • De bouw van de woningen zal volgens de planning in oktober 2023 starten. De oplevering van de woningen gebeurt in fasen in 2024, 2025, en 2026. In 2026 zal de bouw helemaal klaar zijn.

Nieuws

29 september 2023: start bouw Houthavenkade in Zaandam
10 september 2021: Invoering parkeervergunningen en betaald parkeren Houthavenkade 
31 maart 2021: Bestemmingsplan  Houthavenkade definitief
6 juli 2020: Bestemmingsplan Houthavenkade goedgekeurd
26 februari 2020: Houthavenkade wordt nieuwe woonwijk met haventje en horeca

Meer weten?

Op www.houthavenkade.nl staat meer informatie over dit project. Hier vindt u onder andere een uitgebreidere planning, antwoorden op veelgestelde vragen en meer impressiebeelden. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl