Houthavenkade

Houthavenkade

Aan de Houthavenkade in Zaandam wordt er met Porten Development gesproken om 700 woningen te bouwen. Het woonprogramma zal bestaan uit 30% sociale huur (maximaal € 720,42 per maand), 20% middendure woningen (maximaal € 971,- per maand) en 50% van de woningen in de vrije sector. 

Met de ontwikkeling van de Houthavenkade beantwoordt Zaanstad de vraag naar woningen. Zaandam centrum biedt een aantrekkelijk woon-werk gebied. Het ligt nabij openbaar vervoer, winkels, horeca, water en sportgelegenheden.

Kwaliteit verbeteren

Het programma MAAK.Zaanstad heeft als doel om van Zaanstad een aantrekkelijkere stad te maken waarbij we de kwaliteit (zowel fysiek als sociaal) willen verbeteren. Met de ontwikkeling van deze plek krijgt de entree van het centrum een nieuw gezicht. Met een  insteekhaven zijn er mogelijkheden voor een betere beleving aan het water. En komt er meer aandacht voor voorzieningen in de Russische Buurt.

Planning

  • De ontwikkelaar en gemeente hebben 26 februari 2020 de anterieure overeenkomst (AO) ondertekend. In deze overeenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over de huurprijzen van de
    woningen, wie welke kosten voor haar rekening neemt en hoe de woningen eruit moeten zien.
  • Nadat de overeenkomst is ondertekend, wordt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Op dit ontwerp bestemmingsplan kunt u een reactie geven. Hiervoor wordt tegen die tijd een bijeenkomst georganiseerd.
  • Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan de vergunning om te bouwen worden aangevraagd. De verwachting is dat in de tweede helft van 2021 gestart kan worden met de bouw van de woningen.

Meer weten?

Op www.houthavenkade.nl staat meer informatie over dit project. Hier vindt u onder andere een uitgebreidere planning, antwoorden op veelgestelde vragen en meer impressiebeelden. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl