Houthavenkade

Houthavenkade

Aan de Houthavenkade in Zaandam wordt er met Porten Development gesproken om 700 woningen te bouwen. Het woonprogramma zal bestaan uit 30% sociale huur (maximaal € 720,42 per maand), 20% middendure woningen (maximaal € 971,- per maand) en 50% van de woningen in de vrije sector. 

Met de ontwikkeling van de Houthavenkade beantwoordt Zaanstad de vraag naar woningen. Zaandam centrum biedt een aantrekkelijk woon-werk gebied. Het ligt nabij openbaar vervoer, winkels, horeca, water en sportgelegenheden.

Kwaliteit verbeteren

Het programma MAAK.Zaanstad heeft als doel om van Zaanstad een aantrekkelijkere stad te maken waarbij we de kwaliteit (zowel fysiek als sociaal) willen verbeteren. Met de ontwikkeling van deze plek krijgt de entree van het centrum een nieuw gezicht. Met een  insteekhaven zijn er mogelijkheden voor een betere beleving aan het water. En komt er meer aandacht voor voorzieningen in de Russische Buurt.

Planning

  • De ontwikkelaar en gemeente hebben 26 februari 2020 de anterieure overeenkomst (AO) ondertekend. In deze overeenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over de huurprijzen van de
    woningen, wie welke kosten voor haar rekening neemt en hoe de woningen eruit moeten zien.
  • Het ontwerp bestemmingsplan lag ter inzage tot en met 29 april 2020. In juli 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan goedgekeurd.
  • Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan de vergunning om te bouwen worden aangevraagd. De verwachting is dat in de tweede helft van 2022 gestart kan worden met de bouw van de woningen.

Nieuws

10 september 2021: Invoering parkeervergunningen en betaald parkeren Houthavenkade 
31 maart 2021: Bestemmingsplan  Houthavenkade definitief
6 juli 2020: Bestemmingsplan Houthavenkade goedgekeurd
26 februari 2020: Houthavenkade wordt nieuwe woonwijk met haventje en horeca

Meer weten?

Op www.houthavenkade.nl staat meer informatie over dit project. Hier vindt u onder andere een uitgebreidere planning, antwoorden op veelgestelde vragen en meer impressiebeelden. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl