Rozengrachttoren

Rozengrachttoren: 40 nieuwe appartementen

Aan de Rozengracht in Zaandam komt een woontoren met maximaal 40 appartementen. De toren is niet hoger dan 54 meter en zal 14 verdiepingen bevatten. De begane grond is bedoeld voor winkels, horeca en bedrijven. 

Met de Rozengrachttoren beantwoordt Zaanstad de vraag naar woningen. Zaandam centrum biedt een aantrekkelijk woon-werk gebied. Het ligt nabij openbaar vervoer, winkels, horeca en sportgelegenheden.

Inspiratie woontoren

De toren vormt stedenbouwkundig een tegenhanger van de Hermitagetoren van 65 meter hoog, waarop het ontwerp is geïnspireerd. De ontwikkelaar investeert tevens in de openbare ruimte rond winkelcentrum De Rozenhof.

Planning

De bouw start naar verwachting medio 2020.

Nieuws

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws over de Rozengrachttoren en de werkzaamheden.

MAAK.Zaanstad

Zaanstad heeft tot 2040 een woningbouwopgave van maximaal 20.000 nieuwe woningen in bestaand stedelijk gebied (MAAK.Zaanstad). Het centrum van Zaandam is een van de gebieden  waar door verdichting een deel van de woningbouwopgave wordt gerealiseerd. Dit betekent dat er meer woningen op onbebouwde delen binnen een bestaand bebouwd gebied komen. Dit wordt bereikt door hoger te bouwen op locaties die daarvoor geschikt zijn. Zoals de plek van de woontoren aan de Rozengracht.


Nieuws over de Rozengrachttoren

Impressie woontoren RozengrachtImpressie woontoren vanaf het marktplein

Impressie woontoren RozengrachtImpressie woontoren, gezien vanuit de Dampadsteeg (links) en vanuit oostelijke zijde van de Rozengracht (rechts)

Impressie woontoren RozengrachtVogelvluchtimpressie toekomstige situatie Rozengracht. Nieuwbouw in het plangebied betreft de toren met schuine kap

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl