Westzanerwerf

Westzanerwerf

Parteon maakt plannen om Westzanerwerf te herontwikkelen: van industriële houthandel naar buurtgemeenschap van ongeveer 200 woningen.

Parteon is eigenaar van het bedrijfspand aan het Zuideinde 50 en het terrein erachter. Het terrein is de ontwikkellocatie en bestaat uit zandhopen met puin en drassige stukken. Dit gebied is de afgelopen jaren gebruikt als speelplek. Maar helaas ook als dumpplek voor afval.

Bestemmingsplan

In het huidige bestemmingsplan wordt uitgegaan van de realisatie van 200 grondgebonden woningen: een mix van rijwoningen, vrijstaande woningen, 2-onder-1 kappers en een aantal vrije kavels. Van dit programma is 30% bestemd voor de sociale huur.

Planvorming

Op dit moment onderzoekt Parteon of ze ook woningen in de middenhuur kunnen toevoegen aan het programma. Verder is er de wens om conceptueel, modulair en circulair te bouwen. Het bouwen in hout is hierbij één van de ambities. Aan het plan wordt nu ‘getekend & gerekend’. Samen met de gemeente werkt Parteon nu aan onderzoeken en onderbouwingen voor de planologische procedures.

Wat gebeurt er nu op de locatie?

In opdracht van Parteon is begin maart 2022 gestart met achterstallig terreinonderhoud. De locatie moet naar verwachting één jaar inklinken om geschikt te zijn voor woningbouw. In de periode dat de grond inklinkt, kunnen de plannen door Parteon verder worden uitgewerkt.

Heeft u vragen? Of ziet u iets opmerkelijks op het terrein? Laat het Parteon weten via telefoonnummer (075) 627 50 00 of via de mail: info@parteon.nl.


 

Westzanerwerf in Westzaan

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl