Een aantrekkelijker gebied en een nieuwe school

Hoe maken we de Behouden Haven aantrekkelijker?

23 mei 2019
De gemeente Zaanstad gaat de plannen om het gebied rond de Behouden Haven aantrekkelijker te maken verder uitwerken. Naast het opknappen van de openbare ruimte, is er een plan voor een nieuwe basisschool. De raad heeft daarover informatie gekregen.

Klik hier voor de informatie 

Omwonenden en ondernemers wensen meer groen in het gebied. Daarnaast maken zij zich zorgen over de veiligheid van de kinderen, vanwege het laden en lossen van winkels bij de school. Ook zijn ze bezorgd over de bereikbaarheid van de Behouden Haven als er wordt gebouwd.

De vervolgstappen

De komende tijd komt er een ruimtelijk plan, een voorlopig ontwerp voor de school en een financieel overzicht voor deze ontwikkelingen. In dit vervolgproces zijn de schoolbesturen, bewoners, organisaties en bedrijven in de omgeving van de locatie Behouden Haven nauw betrokken. 

Nieuwe plannen sluiten aan bij bestaande plannen

De plannen om de Behouden Haven aantrekkelijker te maken sluiten aan bij de herinrichting van de Westzijde en bij de woningbouwprojecten op het terrein van de voormalige Ford Garage. Daarnaast ook bij de wens van een aantal vastgoedeigenaren langs de Westzijde en Klokbaai om hun panden te verbouwen en woningen te realiseren. Ook is de komst van Fluxus en de huurverlenging van de Bieb in het Verkadegebouw goed voor de ontwikkeling van het gebied. 

impressie Behouden Haven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl