Inloopbijeenkomst Behouden Haven

Inloopbijeenkomst Behouden Haven

24 januari 2019
Het college van de gemeente Zaanstad wil aan de slag om de Behouden Haven en de directe omgeving daarvan aantrekkelijk te maken. De plek heeft nu niet de uitstraling van een aantrekkelijk woongebied en dat terwijl het een heel centrale ligging heeft. De gemeente ziet kansen om een aantal ontwikkelingen in de buurt tegelijkertijd op te pakken en daarmee de leefbaarheid van dit gebied in het centrum van Zaandam flink te vergroten. Op maandag 11 februari vindt een eerste gesprek hierover met de buurt plaats. Het college bespreekt het voorstel ook nog met de gemeenteraad.

Bent u betrokken bij het gebied de Behouden Haven? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op maandag 11 februari in de Vermaning, Westzijde 82 in Zaandam, tussen 16:00 en 20:00 uur. De gemeente Zaanstad gaat graag met u  in gesprek  over hoe de Behouden Haven een aantrekkelijker gebied kan worden.

Aantrekkelijker en levendiger woongebied

Ondanks de centrale ligging, heeft de Behouden Haven nu niet de uitstraling van een aantrekkelijke en levendige woonbuurt. We horen zorgen van buurtbewoners over verloederde panden en onaantrekkelijke openbare ruimte. De gemeente wil daar samen met u mee aan de slag.

Deel uw aandachtspunten op 11 februari of online

Voordat de gemeente een voorstel aan de gemeenteraad aanbiedt, horen we graag uw mening. Als we met het gebied aan de slag gaan, waar moeten we dan rekening mee houden? Wat moeten we echt aanpakken, en wat bijvoorbeeld in ere herstellen of echt niet aankomen? Ook kunnen we ons voorstellen dat nieuwe ontwikkelingen veel vragen oproepen. Ook die kunt u stellen op de bijeenkomst. Als u niet aanwezig kunt zijn, dan kunt u ook onze vragenlijst invullen om uw idee├źn te delen.

impressie Behouden Haven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl