Burano: informatiepunt en modelwoning geopend

Wonen in Burano weer een stap dichterbij: informatiepunt en modelwoning geopend


28 mei 2021
De verhuur van de appartementen in het complex Burano in de nieuwe wijk Zaans Hout is gestart. Voor vragen is er nu een informatiepunt open aan de Houtveldweg. Heeft u interesse in de woningen? Dan kunt u een afspraak maken voor meer informatie over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Ook kunt u een ingerichte modelwoning bekijken. Een afspraak maken kan via MVGM Zorgvastgoed: 088 – 432 47 80. Naar verwachting is de oplevering van de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2021. 

Wethouder Songül Mutluer opende donderdag 27 mei het informatiepunt op het terrein en bezocht de ingerichte modelwoning‘Met deze zorgwoningen spelen we in op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen. Daarnaast helpt het om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. De Zorgcirkel gaat in het gebouw verzorging, verpleging en begeleiding in de thuissituatie aanbieden. Tegelijk zorgen de gemeenschappelijke huiskamers en een groene binnentuin voor ontmoeting tussen de bewoners. Dit is heel waardevol in de strijd tegen eenzaamheid.’

144 woningen met winkels en zorg dichtbij

Burano komt op het terrein van het voormalige gebouw van Post NL. Het gebouw bestaat uit drie woonblokken met in totaal 144 woningen. In de directe omgeving zijn voorzieningen zoals een supermarkt en winkelcentrum Westerwatering. Ook is er zorgaanbod zoals een huisartsenpraktijk, tandarts en een apotheek. De woningen zijn duurzaam en gasloos. Alle informatie en impressies van de appartementen staan ook op www.hureninburano.nl.

Betrokken partners bij Burano zijn Fraxus, De Zorgcirkel, Syntrus Achmea en Stebru. Het project wordt mede mogelijk dankzij een investering van Nederlandse pensioenfondsen.

foto van feestelijk moment opening informatiepunt en modelwoning BuranoFoto (José de Jong): Vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen zijn blij met deze nieuwe fase, op weg naar de oplevering in het vierde kwartaal van 2021. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl