Start bouw nieuwbouwproject De Industrieel

Start bouw nieuwbouwproject De Industrieel


Uniek wonen direct aan de Zaan


18 september 2020
Deze week startte de bouw van het appartementencomplex van het nieuwbouwproject ‘De Industrieel’.  Het gaat om 123 diverse woningen aan de Westzijde in Zaandam. Tegenover Fit For Free op nr. 163, direct aan de Zaan. Wethouder Songül Mutluer nam alvast een kijkje op de bouwlocatie.

Wethouder Songül Mutluer: ‘Mooi om te zien dat de bouw van dit bijzondere project, op deze prachtige plek pal aan de Zaan, vlot doorgaat. Een groot deel van de woningen is al verkocht. Veel kopers komen uit Zaanstad, waaronder ook veel oudere inwoners. Dit betekent een goede bijdrage voor de doorstroming op de krappe Zaanse woningmarkt.’

Transformatie voormalig NUON-terrein

In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever B.V., eigenaar van het voormalige NUON-terrein, een overeenkomst. Hierin staan afspraken over de ontwikkeling van het perceel aan de Zaan. Hier, aan de Westzijde in Zaandam, was tot 1952 een gasfabriek gevestigd. In een nieuw bestemmingsplan staan plannen voor een nieuwbouwproject. Bestaande uit twee appartementengebouwen met parkeerkelders, twee penthouses, zeven heel royale herenhuizen en een vrijstaande villa.

De bouw van 15 appartementen en 7 herenhuizen was al in het voorjaar gestart. Deze komen in het zuidelijk deel van het terrein. Komende zomer worden deze al opgeleverd. Inmiddels zijn ook alle (natuur)vergunningen voor het appartementengebouw met 100 woningen aan de zijde van de Prins Bernhardbrug verleend. Stikstof vormt hier dus geen probleem meer en daarom is nu ook hier de bouw van start gegaan.

Nog enkele appartementen Zaanzicht beschikbaar

Er zijn nog enkele appartementen met Zaanzicht beschikbaar. Meer informatie over het project staat op https://de-industrieel.nl/ of is te verkrijgen via Brockhoff Makelaars en Thijssen Makelaars. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan ook via de site, met inschrijving op de nieuwsbrief.

impressie van De IndustrieelImpressie van De Industrieel

vogelvlucht van De IndustrieelVogelvlucht van De Industrieel

Foto van het bezoek van Songül Mutluer

Op de foto: wethouder Songül Mutluer met Sjuul Stappers (links) en Sander Ris (rechts) van Verwelius Zaanoever B.V. (Foto van Meneer de Fotograaf, Zaandam)


 

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl