306 nieuwe woningen

306 nieuwe woningen aan de Ebbehout         


18 april 2019
Aan de Ebbehout in Zaans Hout komen 306 vrije sector huurwoningen. Dit gebouw, De Tijdgeest, is maximaal negen lagen hoog. Om hiervoor ruimte te maken, wordt het voormalige kantoor van Achmea gesloopt. De woningen bevinden zich voor 75 procent in het middeldure segment en voor 25 procent in het hogere segment. Onder de Tijdgeest komt een ondergrondse parkeergarage.                        

‘Er is veel vraag naar dit soort woningen', zegt wethouder Songül Mutluer. 'De Tijdgeest voorziet vooral in de behoefte van starters en één- en tweepersoonshuishoudens. Als mensen vanuit een corporatiewoning naar iets anders willen, moeten die andere woningen er wel zijn. Dit project helpt daarbij, waardoor er straks ook weer sociale huurwoningen beschikbaar komen.’

Bouw duurt 1,5 jaar

Het plan De Tijdgeest weerspiegelt het industriële karakter van de Zaanstreek. De Tijdgeest telt maximaal negen lagen en de woningen worden gasloos gerealiseerd. Dit past bij de duurzame ambities van de gemeente en ontwikkelaars. Naar verwachting start de bouw in 2020 en duurt de realisatie ongeveer 1,5 jaar.

                            

impressie van De Tijdgeest

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl