Eerste Held onthuld op Provada

Eerste ‘Held’ onthuld op Provada                                                            

14 juni 2018
Vorige week is tijdens de Provada door Stebru, Impact Vastgoed, de gemeente Zaanstad en Altera de naam van het eerste gebouw onthuld van het project 'De Zaanse Helden' aan het Mahoniehout in Zaandam (voormalige Vrodest-locatie). In het bijzijn van alle betrokkenen werd met een magische onthulling de naam van het eerste gebouw onthuld; De Vechter.                      

Het te ontwikkelen project De Zaanse Helden komt op een plek met een rijke geschiedenis. Vanaf de 17e tot en met het derde kwart van de 19e eeuw was de Zaanstreek een enorm industrieel molengebied. Honderden windmolens zaagden het hout uit Scandinavië, het Oostzeegebied en Duitsland, voornamelijk voor de scheepsbouw, maar ook voor de woningen, molens en pakhuizen. In het stationsgebied van Zaandam is de Held Jozua de enige overgebleven molen die ons herinnert aan de geschiedenis van Zaandam. Een molen die de tand destijds heeft overleefd en die met recht als Held bestempeld mag worden.

Transformatie

Stebru en Impact Vastgoed ontwikkelen dit woningbouwproject waarin de diverse verdwenen molens die in het verleden zo belangrijk zijn geweest voor Zaandam weer een plek zouden moeten krijgen. De eerste Held; De Vechter, heeft zich verbonden aan het markantste gebouw in het plan. Typisch Zaanse architectuur in een modern jasje waar in het gebouw het verhaal van 'De Vechter' in beeld en tekst terug te vinden is.

Foto van onthulling eerste naam Zaanse Helden op de Provada

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl