Nieuws over de Mauritsbuurt

Vertraging IKC Overtuinen

 
11 februari 2020
Sinds een tijdje liggen de uitvoeringswerkzaamheden van IKC Overtuinen stil. Dit gaat om de nieuwbouw van de openbare basisschool Et Buur en de christelijke basisschool Westerkim. Reden hiervoor is een conflict tussen de aannemer (ADS Groep) en de opdrachtgever (Stichting Zaan Primair).

Lees meer

impressie nieuw schoolgebouw vanaf VolksparkImpressie nieuw schoolgebouw vanaf Volkspark

Saneringswerkzaamheden locatie nieuwe school Mauritsbuurt

1 november 2018
Op het voormalige bedrijfsterrein aan de Mauritsstraat komen nieuwe woningen en een nieuw schoolgebouw voor Et Buut en Westerkim. Vooruitlopend op de nieuwbouw van de school vinden vanaf maandag 5 november tot eind november saneringswerkzaamheden plaats op de locatie. De werkzaamheden bestaan vooral uit het ontgraven en afvoeren van vervuilde grond (diepte circa. 1,0 meter) en het (deels) weer aanvullen van de bouwput met ‘schoon’ zand.

impressie nieuwe school vanaf VolksparkImpressie nieuw schoolgebouw vanaf Volkspark

Goed bezochte informatiebijeenkomst 'De Kroon' aan de Mauritsbuurt

13 december 2018
Zo’n 40 geïnteresseerden kwamen op dinsdag 11 december jl. bij elkaar om te luisteren naar de toekomstplannen voor de nieuwe Mauritsbuurt. IBS en KFG Architecten presenteerden het nieuwbouwplan ‘De Kroon' met circa 70 appartementen aan de Provincialeweg. Ook de gemeente vertelde over de visie op het hele gebied. Bekijk de presentaties hier.

Lees meer

Foto van bezoekers tijdens de informatiebijeenkomst

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl