Hoogste punt nieuwbouw IKC Overtuinen bereikt

Hoogste punt nieuwbouw IKC Overtuinen bereikt


19 juni 2020
De bouwwerkzaamheden van het nieuwe schoolgebouw IKC Overtuinen in Zaandam zijn de afgelopen maanden in volle vaart hervat. Deze week werd het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Om deze mijlpaal te vieren plaatste Wethouder Onderwijs Natasja Groothuismink symbolisch de eerste dakpan, in het bijzijn van de voorzitters van de twee schoolbesturen en de directeuren van de scholen. Wethouder Groothuismink: ‘Na de vertraging van de bouw is dit een moment om samen feestelijk te vieren. Ik ben er trots op dat Zaanse kinderen hier over niet al te lange tijd van baby tot ze naar de middelbare school gaan, een prachtige plek hebben voor hun opvang en basisonderwijs. 

Twee scholen onder één dak

In het nieuwe schoolgebouw aan de Mauritsstraat komen straks twee primair onderwijs scholen: OBS et Buut en CBS de Westerkim. De scholen bieden samen ruimte aan circa 600 leerlingen. Er komt een gedeelde gymzaal, buitenspeelruimtes, aula’s, ruimte voor peuterspelen en voor- en naschoolse opvang, kantoor- en leefruimtes. Naar verwachting kan het pand met ingang van half 2021, met ingang van het nieuwe schooljaar, in gebruik worden genomen.  

‘Zaanse architectuur’

De architectuur past qua materialen, kleuren en textuur in de stijl van het stadscentrum. Het gebouw krijgt een typisch Zaanse gevel en is een combinatie van een aantal ‘werkgebouwen’ met kleinere ‘Zaanse huisjes’. 


Wethouder Natasja Groothuismink legt een dakpak op de school (fotografie: Ruud Janssen)

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl