Stand van zaken Mauritsbuurt

Stand van zaken Mauritsbuurt


8 juli 2021
De gemeente wil een ruimtelijk plan voor de Mauritsstraat 4 t/m 10 A-P. Dit ruimtelijk plan bevat 140 huurwoningen, waarvan 30% sociale huurwoningen en 10% midden huurwoningen. Dit plan sluit aan op de Kroon met op elkaar afgestemde architectuur, een gezamenlijke daktuin en ene gezamenlijke inrit naar de garage. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan de oplevering van de nieuwe school, een omgevingsvergunning voor De Kroon, plannen voor de openbare ruimte en idee├źn voor zorgwoningen in de buurt.

Oplevering van de school

De school voor circa 600 kinderen is in juli opgeleverd, maar moet nog gebruiksklaar worden gemaakt. Daarnaast moet het schoolplein nog worden aangelegd, voordat de kinderen er naar school kunnen gaan. Dat gaat dit najaar gebeuren. 

De Kroon

De verwachting is dat de omgevingsvergunning voor de 79 vrije sector appartementen van ontwikkeling de Kroon in het najaar van 2021 kan worden verleend. Daarna kan de bouw starten.

De openbare ruimte 

Afgelopen januari is het inrichtingsplan voor de Mauritsbuurt aan de omwonenden toegelicht.  Er komt veel aandacht voor groen in de Mauritsbuurt. Voor heel Overtuinen (Mauritsbuurt en Verkadebuurt) heeft een onhankelijk onderzoeksbureau een onderzoek gedaan naar de bomen in deze buurt. Dit bureau heeft beoordeeld welke bomen kunnen blijven en welke gekapt moeten worden  voor de ontwikkeling van de nieuwe buurt. De bomen die weg moeten worden pas gekapt als de werkzaamheden starten. Daarnaast worden deze bomen ruimschoots gecompenseerd door net zo veel of meer groen te planten.

Stand van zaken zorgwoningen 

De initiatiefnemer voor de circa 44 zorgwoningen heeft een eerste idee ingediend.  Zodra de haalbaarheid van dit initiatief onderzocht is, komt er een ruimtelijk programma van eisen. Hierin staan de eisen en wensen voor de woningen.

Lees hier ook de brief aan de raad over de stand van zaken van de Mauritsbuurt.Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl