Opening fietspad de Slinger en fietsenstalling station Zaandam 20 juli

Opening fietspad de Slinger en fietsenstalling station Zaandam 20 juli

 
9 juli 2020
Op maandag 20 juli a.s. gaan fietspad de Slinger en de fietsenstalling bij station Zaandam open. Het fietspad op de nieuwe spooroverbouwing verbindt het centrum met het gebied ten westen van het station. Ook is er een nieuwe ruime fietsenstalling aan de Houtveldweg, met plaats voor circa 1.400 fietsen. 

De opening in juni is uitgesteld omdat er meer veiligheidsmaatregelen nodig waren. Zoals extra signalering, borden en belijning in de bochten en een verduidelijking van de voorrangssituatie aan de Houtveldweg en de route voor voetgangers. Borden geven aan dat het om een tijdelijke situatie gaat. Ook zet de gemeente tijdelijk verkeersregelaars in.

Tijdelijke hellingbaan in het fietspad 

Het laatste deel van het fietspad aan de Houtveldweg is een tijdelijke constructie. In de definitieve situatie loopt het fietspad rechtdoor langs de Houtveldweg. Dit gebeurt als de twee woontorens ‘de Helding’ en ‘de Stelling’ op de locatie van het oude Belastingkantoor gebouwd zijn. De verwachting is dat het definitieve fietspad in 2023 klaar is.

kaart met route voor De SlingerKaart met de route van fietspad De Slinger

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl