Voortgang werkzaamheden De Slinger

Voortgang werkzaamheden De Slinger

25 september 2018
Fietspad De Slinger moet in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing met de Houtveldweg verbinden. In juni startten de werkzaamheden op en rond de Houtveldweg. Ondertussen zijn de meeste heipalen aangebracht. De aannemer heeft op diverse plekken een groot blok beton op de heipalen gestort. Hierop komen de kolommen te staan. In het midden van de Houtveldweg is de definitieve kolom al klaar en zichtbaar. Bij de andere kolommen is het betonijzer al gesteld.

De aannemer werkt nu verder aan het plaatsen van het nieuwe fietspad over de Houtveldweg. De werkzaamheden beginnen aan de kant van het station. Daar wordt ook verder gewerkt aan de kolommen en portalen die op het grasveld komen. Dit zal in november klaar zijn. Hierna komt de kant van de Blokschaaf aan de beurt. Dat duurt naar verwachting tot de kerst. Het laatste deel van het fietspad, richting het oude Belastingkantoor, wordt naar verwachting eind voorjaar 2019 opgeleverd.

Autoverkeer

Het verkeer gaat tijdelijk over de westelijke rijbaan, omdat over de oostelijke rijbaan een ondersteuningsconstructie wordt gebouwd. In het najaar wordt er aan de kant van de Blokschaaf gebouwd en zal het verkeer over de oostelijke rijbaan gaan.

Vertraging door kabels en leidingen

De aannemer heeft een aantal weken vertraging heeft opgelopen. Er lagen kabels en leidingen onverwachts in de weg. Deze moesten worden omgelegd. De werkzaamheden over de Houtveldweg kunnen vooralsnog op tijd worden afgerond.

Overlast

Bewoners zullen merken dat er aan De Slinger wordt gewerkt en gebruikelijke bouwgeluiden horen.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl