Werkzaamheden aanleg De Slinger

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer.

De aannemer maakt deze week het bouwterrein gereed. Vanaf volgende week worden tijdelijke doorsteken en routes op en rond de Houtveldweg aangelegd. Dit om auto’s, fietsers en voetgangers veilig langs het werk te leiden. Als gevolg van de werkzaamheden zijn de weg en parkeerplaatsen op de Blokschaaf vanaf volgende week niet beschikbaar (zie rode kader op de afbeelding).

Autoverkeer rijdt langzamer 

Vanaf 25 juni is nog maar één rijstrook beschikbaar van de Houtveldweg. De snelheid van het autoverkeer op de Houtveldweg wordt daarom ter hoogte van de werkzaamheden teruggebracht naar 30 km per uur.

Omleiding fietsers en voetgangers

Fietsers worden omgeleid via de Ebbehout en de Cypressehout. Voetgangers worden omgeleid via een tijdelijke oversteekplaats over de Houtveldweg vlakbij het oude Belastingkantoor. De omleidingen worden ter plekke aangeduid met borden.

Planning

Begin juli beginnen de heiwerkzaamheden. De bouwperiode loopt tot begin 2019. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Maas Holding B.V.

Foto van oversteekplaats bij De Slinger

Luchtfoto van de plek waar De Slinger komt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl