HSB en gemeente Zaanstad over de werkzaamheden aan het Romanov

Voortgang bouw Romanov

4 september 2018
De bouw van appartementencomplex Romanov in Noordschebos is nu een half jaar bezig. Hoe verloopt de bouw en hoe lang blijft de tijdelijke omleiding naar de fietsenstalling? HSB en de gemeente Zaanstad aan het woord.

Hoe vordert de bouw van Romanov en welke werkzaamheden heeft HSB de afgelopen tijd gedaan?
HSB: “De bouw loopt voorspoedig. Eind februari zijn we gestart met de fundering en inmiddels zijn we bezig met de hoge betonwanden van de commerciële ruimtes op de eerste verdieping. Over enkele weken hopen we de ruwbouw van de winkels af te ronden en beginnen we met de appartementen.”  

Hoe lang duren de werkzaamheden nog?
HSB: “We verwachten de werkzaamheden het najaar van 2019 te kunnen afronden.”

Hoe hoog wordt het gebouw Romanov?
Zaanstad: “Het gebouw wordt circa 32 meter hoog met acht verdiepingen. Er is ruimte voor zeventien luxe appartementen, een penthouse en zeven studio’s.”

Wat wordt nog meer gebouwd op Noordschebos?
Zaanstad: “In dit stukje centrum komen in totaal circa 200 nieuwe woningen, verdeeld over vier woontorens, in combinatie met commerciële ruimtes.”

Zijn er nog plannen om de fietsenstalling te verplaatsen?
Zaanstad: “Dit wordt nog bekeken, er is nog geen definitieve locatie of planning bekend.”

Hoe lang blijft de tijdelijke trap nog naar de fietsenstalling?
Zaanstad: “In ieder geval tot en met de oplevering van Romanov. Dus tot het najaar van 2019. Dit omdat het bouwverkeer tot die tijd op de bouwplaats moet kunnen. De tijdelijke trap zorgt dat voetgangers veilig over die route kunnen lopen en het station bereikbaar blijft.”

Hoe kom ik bij de fietsenstalling vanaf het centrum?
Zaanstad: “De omleiding wordt met borden en doeken aan de bouwheken aangegeven. Vanuit het station ga je niet meer met de roltrap naar beneden, maar loop je langs de roltrap, om net voor de Primark naar de fietsenstalling te gaan. De omleidingskaart staat op de website van Zaanstad.”

Hoe loopt de omleiding voor mindervaliden?
Zaanstad: “Mindervaliden kunnen via de lift bij het busstation naar de fietsenstalling of het Stadhuisplein komen. Bij de fietsenstalling staan omleidingsborden.”

luchtfoto met locatie romanov

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl