Minder treinen van en naar Zaandam vanwege werkzaamheden spooroverbouwing

Minder treinen van en naar Zaandam vanwege werkzaamheden


26 september 2019
In het weekend van 28 september vinden werkzaamheden plaats aan de spooroverbouwing. Dit kan hinder veroorzaken. Daarnaast rijden het hele weekend minder treinen van en naar Zaandam.

Vanaf zaterdag 23.45 uur en zondag de hele dag rijden er bussen i.p.v. treinen tussen Hoorn en Zaandam. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of NS app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd en eventueel een extra overstap.

Kom iets eerder naar het station

De loopbrug bij de oude ingang aan de Houtveldwegzijde wordt verwijderd. Dit gebeurt met hijskranen. Vanwege veiligheid wordt de doorgang misschien tijdelijk afgesloten. Heeft u haast en moet u een trein halen? Dan is het handig om iets eerder naar het station te komen. Verder worden ook de glaspuien van de stationshal aan Houtveldwegzijde verwijderd. En diverse leuningen aan de westzijde van het station boven het spoor worden vervangen. Tenslotte vinden er nog elektrotechnische werkzaamheden plaats.

Nieuwe lift midden in de stationshal

Vanaf het weekend van 28 september kunt u om naar spoor 1 en 2 te komen ook gebruik maken van de nieuwe lift midden in de stationshal. De oude lift wordt buiten werking gesteld (deze is dan ook niet meer bereikbaar). Wanneer de lift naar spoor 3 en 4 in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

impressie spooroverbouwingImpressie spooroverbouwing

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl