Nieuwe entree station Zaandam

Nieuwe entree station Zaandam

Vanaf maandag in gebruik

 
30 juli 2019
Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het  midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur officieel open. De toegang van de stationshal vanaf de centrumkant gaat dan dicht.

De hal en de perrons zijn na de opening alleen nog te bereiken via de nieuwe entree. De loopbrug vanaf de Houtveldwegzijde was al vanaf mei afgesloten.

Alles eind 2019 klaar

De opening van de nieuwe entree is een grote stap naar het eindresultaat. Eind 2019 is de stationshal gemoderniseerd. Ook zijn dan de overbouwing met nieuwe winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg klaar.

Stationswinkels 

Op de spooroverbouwing staan Zaanse huisjes. Daar zitten al een paar winkeltjes in: een bloemenwinkel, een Smullers snackbar en een AH to go. Op 5 augustus opent een kiosk hier een tijdelijke winkel. Ook zijn er plannen voor een grand café in de stationshal aan de kant van het centrum.

Mindervaliden/kinderwagens

De hellingbaan die bij de entree komt (tussen de spooroverbouwing en stationshal) kan nog niet in gebruik genomen worden. Daarom is er een tijdelijke voorziening in de vorm van een hefplateau.


impressie nieuwe entree spooroverbouwing

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl