Werkzaamheden spooroverbouwing

Werkzaamheden verbindingsdek en lift spooroverbouwing

Update: 4 maart 2019
Om de omleidingsroute beter aan te geven zijn er hekken geplaatst. Dit maakt de route veiliger. De afgelopen periode maakten veel mensen als sluiproute gebruik van het snelfietspad en de busbaan. Het risico op een onveilige situatie werd hierdoor te groot. 

19 december 2018
Tussen het Stadhuisplein en de spooroverbouwing wordt een verbindingsdek gebouwd. De werkzaamheden vinden van half januari 2019 tot half mei 2019 plaats. Hiervoor is een afsluiting en een omleiding nodig. Ook komt er een permanente lift aan de Houtveldweg.

De trap aan de Korte Hogendijk wordt half januari weggehaald. Borden geven ter plekke een omleidingsroute aan. Dit is nodig vanwege de werkzaamheden aan het verbindingsdek. Hier komt later, wanneer de werkzaamheden dit toelaten, een andere trap voor terug.

Permanente lift aan Houtveldweg

Aan de Houtveldweg zijn de trap en roltrap beperkt toegankelijk tijdens het plaatsen van de lift. Verkeersregelaars zijn ter plaatse aanwezig om u te begeleiden.

Fietsers en kiss and ride

Het snelfietspad onder het station en de Houtveldtunnel blijven toegankelijk. Voor een kiss and ride plek kunt u terecht aan de Stationsstraat. Zie de tekening voor de afsluiting en omleiding.

Plattegrond met omleidingsroute getekend

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl