Bewonersbijeenkomst Verkadebuurt 24 oktober 2022

Bewonersbijeenkomst Verkadebuurt 24 oktober 2022

24 oktober 2022
Maandagavond 24 oktober is er een bewonersbijeenkomst over de Verkadebuurt. De betrokken bewoners hebben hierover een brief gekregen van de gemeente. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we wat er in de afgelopen tijd gebeurd is, hoe ver de ontwikkelingen nu zijn en wat de bewoners voor de toekomst kunnen verwachten. Ook kunnen zij vragen stellen en suggesties delen.

Op de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. Hier komen ongeveer 470 woningen. De gronden zijn voor de helft in eigendom van Parteon en voor de andere helft van de gemeente. De gemeente verkoopt de gronden aan ontwikkelaar HSB. Er komen eengezinswoningen en appartementen, in de sociale en in de vrije sector. Op de grond van de gemeente en van Parteon is 30% van de woningen sociale huurwoningen.  

Belangrijkste elementen van de nieuwe buurt

De belangrijkste elementen van de nieuw te ontwikkelen zijn: de mix van type woningen, de nieuwe toegangsweg voor de Verkadefabriek, het behoud van de Verkadevilla, veilige verkeersroutes en een zo groen mogelijke omgeving met nieuwe watergangen. De gemeenteraad stelde in 2019 het stedenbouwkundig plan vast. Op basis daarvan hebben we een plan voor de openbare ruimte gemaakt.

Vragen?

Iedere geïnteresseerde mag binnenlopen. Aanmelden voor de avond is niet nodig. Een verslag van de avond vindt u later terug op deze website. Heeft u andere vragen over de Verkadebuurt? Dan kunt u contact opnemen via het e-mailadres overtuinen@zaanstad.nl.

Uitnodigingsbrief Verkadebuurt.pdf

plattegrond Verkadebuurt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl