Burano is klaar

Project Burano is klaar!


18 november 2021
Aan het Mahoniehout in Zaandam heeft Stebru het project Burano opgeleverd. Burano telt in totaal 144 appartementen. Ook is er een zorgpost van De Zorgcirkel , een tandartspraktijk van Dental Care en een gemeenschappelijke huiskamer. Deze zijn nu overgedragen aan Syntrus Achmea. 

Burano biedt levensloopbestendige appartementen met de mogelijkheid om zorg aan huis te ontvangen. De Zorgcirkel speelt daarmee in op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen. De natuurinclusieve daktuin zorgt voor meer groen in de stad. Het ontwerp van Burano is van Architecten van Mourik.

Toevoeging aan de Zaanse woningmarkt

Er is veel vraag naar passende woningen voor ouderen. Ook is een deel van de woningen toegankelijk voor de 55-plusser die (nog) geen zorg nodig heeft. Deze nieuwe afspraken met de ontwikkelaar heeft ook gezorgd voor een aanpassing van de inkomenseisen en een verlaging van de huurprijs.

Wethouder Songül Mutluer: “De samenwerking tussen alle partijen heeft een prachtige combinatie opgeleverd van wonen en zorg. Mèt gemeenschappelijke huiskamer en natuurinclusieve daktuin. Hier kunnen bewoners van Burano en mensen uit deze opkomende buurt elkaar ontmoeten.”

Gebiedsontwikkeling van 751 nieuwe woningen 

De 144 appartementen van Burano maken deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling in het stationsgebied van Zaandam. De komende jaren bouwt Stebru hier ook De Zaanse Helden. Het totaal bestaat uit 751 woningen en 1.750 m² commerciële ruimte.

Voor informatie over de verhuur: www.hureninburano.nl.

Meer over Burano

28 mei 2021: Wonen in Burano weer een stap dichterbij: informatiepunt en modelwoning geopend
5 november 2019: Start bouw Burano met 144 woningen
9 juni 2019: Werkzaamheden gestart voor Burano

foto van Burano

foto van Burano

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl