Nieuws

Sfeerverslag inloopbijeenkomst Verkadebuurt 24 oktober 2022

Gepubliceerd op 29 november 2022

Op 24 oktober 2022 was er een fysieke inloopavond over de nieuwbouw van de Verkadebuurt. De avond werd gehouden in basisschool Et Buut op het naastliggende terrein. De avond was bedoeld om omwonenden van het gebied mee te nemen in de ontwikkelingen van de plannen die er voor het gebied zijn, hen te informeren over wat er gebeurd is sinds de vorige keer dat we hen spraken en wat de volgende processtappen in het project zijn. De avond werd bezocht door in totaal 81 mensen. 

Op de eerste borden werd een schets getoond van hoe het plan eruitziet en wat de procesplanning voor het project is. De belangrijkste elementen van het nieuw te ontwikkelen gebied zijn: de mix van type woningen, de nieuwe toegangsweg voor de Verkadefabriek, het behoud van de Verkadevilla, veilige verkeersroutes en een zo groen mogelijke omgeving met nieuwe watergangen. De eerstvolgende stap is afronding van het openbare ruimteplan en het toewerken naar een vaststelling van een nieuw bestemmingsplan.

Bij het derde bord vertelde de stedenbouwkundige van de gemeente over het vastgestelde stedenbouwkundige plan voor het gebied, om duiding te geven op wat een stedenbouwkundig plan is en wat hiermee besloten is voor het gebied. Bij het vierde en vijfde paneel legde de landschapsontwerper van de gemeente uit hoe het openbare ruimte plan voor het gebied eruitziet en wat hiervan de status is. Dit deed hij aan de hand van een overzichtskaart en verschillende detailkaarten. Bij het zesde bord ging de vakspecialist van verkeer in op de onderwerpen verkeer en parkeren en liet hij aan de hand van kaarten zien hoe de verkeersstromen in het plan verwerkt zijn en wat het effect is op de omgeving. Bij het zevende en laatste bord van de avond kregen mensen uitleg van de projectleider over de praktische voorbereidingen van het project op kortere termijn en werd de te verwachten tijdlijn die ook op de eerste borden geduid werd, nogmaals herhaald.

U vindt alle borden die tijdens de avond zijn getoond hier terug:

Borden plannen Verkadebuurt.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl