Nieuws

Terugblik op de inloopbijeenkomst Figaro van 22 maart 2023

Gepubliceerd op 30 maart 2023
Afbeelding

 Circa 500 omwonenden en belanghebbenden waren uitgenodigd om geïnformeerd te worden over de ontwikkeling van de bouwlocatie Figaro. Het werd gehouden in hotel Inntel, in de vergaderzaal direct grenzend aan de locatie Figaro. 

Aan de hand van zes panelen (grote borden) en gesprekken met ambtenaren is toegelicht welke plannen er zijn voor de ontwikkeling van de locatie, welke processtappen worden doorlopen en welke planning wordt gehanteerd. De avond is bezocht door 25 personen die allen zeer geïnteresseerd waren. Er werden goede gesprekken gevoerd en de algemene tendens was dat men blij is dat plek aan het Stadhuisplein ingevuld gaat worden. Uitgelegd werd dat er nog geen ontwerp is, dat het nog niet duidelijk is welke vorm en hoogte het pand krijgt. Zodra de gemeenteraad akkoord heeft gegeven op de uitgangspunten en de financiën zal de Europese aanbesteding worden gestart. Daaruit wordt een ontwikkelaar geselecteerd en dan volgt een ontwerp. Verder werden vooral praktische vragen gesteld, bijvoorbeeld over de veiligheid voor voetgangers en fietsers en hoe groot de woningen worden.

De zes getoonde panelen treft u hier aan: Panelen Figaro.pdf

Op het eerste paneel staat een recente foto van de bouwlocatie en is aangegeven welke invulling er gaat komen. Op het tweede paneel wordt verteld welke kwaliteit wordt beoogd. Het derde paneel geeft informatie over de fietsenstalling. Het vierde en vijfde paneel geeft inzage in de stedenbouwkundige verkenning die heeft plaatsgevonden. Het zesde paneel betreft de planning en het proces.

Binnenkort wordt een link toegevoegd voor een overzicht met vragen en antwoorden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl