Opgeleverd

Burano

foto van BuranoAan het Mahoniehout in Zaandam heeft Stebru het project Burano opgeleverd. Burano telt in totaal 144 levensloopbestendige appartementen met de mogelijkheid om zorg aan huis te ontvangen. De Zorgcirkel speelt daarmee in op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen. De natuurinclusieve daktuin zorgt voor meer groen in de stad. Het ontwerp van Burano is van Architecten van Mourik.

Stationsplein

Het stationsplein aan de zijde Houtveldweg is veranderd in een levendige en groene entree van de wijk Zaans Hout.

Spooroverbouwing

Impressie spooroverbouwingOver station van Zaandam is nu een spooroverbouwing. Op de overbouwing is een transfer voor voetgangers en fietsers die het centrum verbindt met de westzijde. Het station zelf heeft ook een opknapbeurt gekregen. De realisatie van de spooroverbouwing was mogelijk dankzij een constructieve samenwerking tussen ProRailNS Stations, Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam.

Romanov

Impressie van RomanovTussen de Gedempte Gracht en het stadhuis en NS-station Zaandam staat woontoren Romanov. Deze woontoren staat aan de kop van Noordschebos en is ongeveer 30 meter hoog.

  Zaanhotel

Impressie van het ZaanhotelVoor het Zaanhotel, het voormalige Van der Gragt' kantoor is gekozen voor de kenmerkende Zaanse bouwstijl. Het hotel is inmiddels klaar.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl