Romanov

Roltrappen en lift bij Romanov buiten werking


5 juli 2019
De roltrap en de lift van de Gedempte Gracht naar het Stadhuis in Zaandam (nabij Hotel Intell Zaandam) zijn van maandag 8 juli tot en met vrijdag 19 juli buiten werking. De roltrap die doorgaans naar beneden gaat, is nog wel te gebruiken als gewone trap.

Lees meer


Voortgang bouw Romanov


4 september 2018
De bouw van appartementencomplex Romanov in Noordschebos is nu een half jaar bezig. Hoe verloopt de bouw en hoe lang blijft de tijdelijke omleiding naar de fietsenstalling? HSB en de gemeente Zaanstad aan het woord.

Lees meer

impressie Romanov

Bouw appartementencomplex 'Romanov' van start


1 februari 2018
Met de opening van de tijdelijke loopbrug gaf wethouder Addy Verschuren, samen met Camiel Honselaar (directeur van HSB), het officiële startsein voor de bouw van het appartementencomplex Romanov in hartje Zaandam.

Lees verder

plattegrond Romanov

Romanov

Tussen de Gedempte Gracht en het stadhuis en NS-station Zaandam staat woontoren Romanov. Deze woontoren staat aan de kop van Noordschebos en is ongeveer 30 meter hoog. 

HSB heeft in opdracht van de gemeente met Romanov een chique en karakteristiek complex met appartementen, een penthouse en studio’s ontwikkeld.

Ontwerp

Het ontwerp van gebouw Romanov en het gebied Noordschebos is van architect Neelu Boparai. Zij is tot een ontwerp gekomen dat in de context tot zijn recht komt. Het gebouw past goed in zijn omgeving, zowel in maat en materiaal als in kleur en stijl. Kijk voor meer informatie en impressies op de site van Boparai Associates Architekten.

Planning

In februari 2018 is de bouw van de eerste woontoren van Noordschebos gestart. De bouw van de Romanov is inmiddels gereed. Kijk voor meer informatie over de Romanov-woningen op www.woneninromanov.nl

Noordschebos

Woontoren Romanov is de eerste van de vier torens die wordt gebouwd. Deze vier woontorens vormen samen Noordschebos. Bij elkaar komen 200 koop- en huurwoningen  ongeveer 24 eengezinswoningen. De andere woontorens worden niet eerder gebouwd dan 2024. 

impressie van romanov


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl