Projecten in uitvoering

Lees meer over de werkzaamheden aan fietspad De Slinger, de spooroverbouwing, Romanov, Burano en het Zaanhotel.

Fietspad De Slinger

Het fietspad de Slinger verbindt straks het Stadhuisplein, via de nieuwe spooroverbouwing, met de Houtveldweg. Een deel is al af, en het laatste deel wordt gebouwd zodra het bouwproject De Heldin-Stelling afgerond zal zijn.

Meer over fietspad De Slinger

De Zaanse Helden

De Zaanse Helden omvat circa 600  koop- en huurwoningen vlakbij het stadscentrum. Het oorspronkelijke plan van circa 400 woningen is uitgebreid met 161 sociale huurwoningen.

Meer over De Zaanse Helden

De Tijdgeest

190Aan de Ebbehout 1 komt nieuwbouwplan 'De Tijdgeest'. Het voormalige kantoor van Achmea wordt gesloopt en hier komen 306 vrije sector huurwoningen voor terug in het middeldure (75%) en dure segment (25%).

Meer over De Tijdgeest

Catharinatoren

Afbeelding: grafische weergave, gezien vanaf de overkant van het spoor Het stationsgebied in Zaandam krijgt er een woontoren bij met daarin 103 huurappartementen: de Catharinatoren.

Meer over de Catharinatoren

Hazenleger

impressie vogelvlucht van hazenlegerOp de locatie van de voormalige Fordgarage aan de Zeemansstraat in Zaandam, inclusief het bijbehorende terrein aan het Hazepad, komen 60 nieuwe woningen. Het gaat 42 huurappartementen en 18 grondgebonden koopwoningen met ieder drie verdiepingen. Halmar is de ontwikkelaar en OOKarchitecten heeft het stedenbouwkundig model gemaakt.

Meer over Hazenleger

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl