IKC Inverdan-West

IKC Inverdan-West

In Zaans Hout komt één basisschool, De Rietvink (uitbreiding en vervanging van de huidige vestiging aan de P.A. van Meverstraat). Deze komt aan de Houtveldweg. Ook komt er een peuterspeelzaal en twee gymzalen. De Rietvink valt onder schoolbestuur Agora (bijzonder primair onderwijs). 

Naar verwachting is de ontwerpfase van april 2022 tot maart 2023. De bouw kan dan starten in april 2024 en zal afgerond zijn in maart 2025.

Totdat de bouw van de school start wordt deze locatie gebruikt door drie tijdelijke functies. Namelijk kinderopvang 't Zaans Stationnetje, kinderopvang en buitenschoolse opvang Freekids en sportschool Personal Fitness. 't Zaans Stationnetje is verplaatst vanwege de bouw van De Tijdgeest. Freekids en Personal Fitness zijn vanuit Mahoniehout verplaatst in verband met de bouw van De Zaanse Helden

Ze kunnen de tijdelijke locatie gebruiken tot eind 2022. Volgens planning kunnen de sportschool en 't Stationnetje naar hun eigen definitieve nieuwbouwlocatie verhuizen. Freekids gaat dan naar een tweede tijdelijke locatie, voordat zij kunnen terugkeren in de nieuwbouw van De Zaanse Helden.

                                                    

Foto van Zaans Hout

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl