Aris van Broekweg

Aan de Aris van Broekweg in Zaandam wil woningbouwcorporatie ZVH graag 104 sociale huurwoningen bouwen. Het idee is om appartementen te ontwikkelen met maximaal 3 tot 4 verdiepingen. De appartementen komen rondom een groen plantsoen te staan. Op deze plek kunnen bewoners en buurtgenoten wandelen, spelen of gezamenlijk tuinieren.

25 zorgwoningen
Onderdeel van de woningbouw zijn 25 zorgwoningen. De toekomstige bewoners van deze zorgwoningen hebben allemaal een (licht) verstandelijke beperking. Voor hen zal er 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig zijn. 

Parkeren
Er komen parkeerplekken op de binnenterreinen achter de woningen. Op die manier kan het groene plantsoen in het midden autovrij blijven.

Planning
ZVH en gemeente Zaanstad hebben een aantal bijeenkomsten georganiseerd om ondernemers en bewoners uit de buurt over de plannen te informeren.

Op dit moment wordt het bestemmingsplan voor de locatie gewijzigd. Dit is nodig om de bouw van woningen mogelijk te maken. In een bestemmingsplan staat namelijk hoe de grond gebruikt mag worden en wat er gebouwd mag worden. Mensen uit de buurt konden in december 2023 en januari 2024 op het bestemmingsplan reageren als ze het ergens niet mee eens waren. Wanneer het bestemmingsplan definitief is, gaat ZVH verder met het uitwerken van het ontwerp van de gebouwen en de nieuwe openbare ruimte.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ZVH. Hier vindt u ook een document met antwoorden op veel gestelde vragen.

 


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl