Verkadebuurt

De Verkadebuurt

Op de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. Hier komen circa 470 woningen. 

De Verkadebuurt wordt een buurt waar voor ieder wat is. Er komen grondgebonden woningen en appartementen, in de sociale en in de vrije sector. Zowel op grond van de gemeente als Parteon wordt 30% van de woningen in de sociale sector gerealiseerd.

De mix van type woningen, de nieuwe toegangsweg voor de Verkadefabriek, het behoud van de Verkadevilla, met veilige verkeersroutes in een zo groen mogelijke omgeving met nieuwe watergangen zijn de belangrijkste elementen.

Uitstraling Verkadebuurt bekend

Het stedenbouwkundig plan voor de Verkadebuurt geeft een indruk van de uitstraling van de nieuwe woonwijk. Het beschrijft onder andere de woontypes, het parkeren, de verkeersverbindingen en het groen.  

Stedenbouwkundig Plan Verkadebuurt.pdf

Start bouw in 2021

 De volgende stap is het vaststellen van het bestemmingsplan . Hierin staat wat er met de grond mag en gaat gebeuren. Als alles volgens planning verloopt start in 2021 de bouw.

Overtuinen

De Verkadebuurt is onderdeel van Overtuinen. Overtuinen ligt langs de Provincialeweg in Zaandam, 400 meter ten noorden van station Zaandam. Overtuinen bestaat uit twee deelgebieden: de Verkadebuurt en de Mauritsbuurt.

Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

Veelgestelde vragen


Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl