Mauritsbuurt

Mauritsbuurt 

Aan de westkant van het centrum van Zaandam ligt De Mauritsbuurt, ten zuiden van het Volkspark.  Het gebied wordt omsloten door de provinciale weg, spoorbuurt en de sloot ‘De vaart’. Naast het Volkspark komt een schoolgebouw. Tussen de Provincialeweg en de school komen woningen. Op het voormalige bedrijfsterrein aan de Mauritsstraat komen eveneens woningen. 

Nieuwe school

Aan de Mauritsstraat komt ook een nieuw schoolgebouw met een samenwerking tussen meerdere scholen uit het basisonderwijs en kinderopvangorganisaties. Ook wel Integraal KindCentrum (IKC) of Multifunctionele Accomodatie (MFA) genoemd. In het gebouw komen de scholen OBS Et Buut en CBS de Westerkim. Daarnaast komt er een gymzaal, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. In maart 2019 is de bouw gestart. Naar verwachting kunnen de scholen open in de zomer van 2020, met de start van het nieuwe schooljaar.

De Kroon

Op de plek van het kantoor van de BAM, komt De Kroon, bestaande uit 67 koopappartementen
woningen en een overdekte parkeergarage. De appartementen variëren van 50 tot 90 m2 en
kosten tussen de € 185.000 en € 315.000. Het gebouw krijgt een karakteristieke bakstenen gevel. Dit is ook kenmerkend voor de historische gebouwen van Verkade, die hier vroeger stonden.

Nieuwbouw achter Provincialeweg 184-186

Achter de Provincialeweg 184-186 komen ook nieuwe woningen. Een ontwikkelaar onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor woningbouw.

Openbare ruimte

Om alle woningen en scholen goed bereikbaar te maken, krijgt de Mauritsstraat een nieuwe inrichting. Als eerste worden er kabels en leidingen verlegd, vanwege de nieuwbouw aan de Provincialeweg 184-186. Daarna komt er een tijdelijke weg voor de school in 2020. Wanneer alle bouwwerkzaamheden klaar zijn, komen er nieuwe stoepen en wegen. Dit is om te voorkomen dat bouwverkeer deze nieuwe stoepen en wegen aantasten.

Documenten

Presentatie De Kroon FKG architecten.pdf

Visie Mauritsbuurt.pdf 

Meer weten?

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

plattegrond MauritsbuurtPlattegrond Mauritsbuurt

Impressie nieuw schoolgebouw vanaf VolksparkImpressie nieuw schoolgebouw vanaf Volkspark

impressie De KroonImpressie De Kroon

impressie De KroonImpressie De Kroon

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl