Start bouw Burano met 144 woningen

Start bouw 144 nieuwe seniorenwoningen

Vaart achter de gebiedsontwikkeling in Zaans Hout


5 november 2019
Aan het Mahoniehout in Zaandam is ontwikkelaar en bouwer Stebru officieel gestart met de bouw van Burano. Een complex van 144 zorgwoningen. Wethouder Songül Mutluer sloeg maandag 4 november de eerste paal de grond in.

Burano komt op de plek van het voormalige gebouw van Post NL dat al langere tijd leeg stond.  De appartementen zijn gasloos met behulp van warmte-koudeopslag. De ruimte in de plint van Burano is deels verhuurd aan de Zorgcirkel, die zorg aan huis zal leveren in de bovengelegen appartementen. Nog circa 200 m² in de plint is beschikbaar voor de verhuur.

Opmars naar 750 nieuwe woningen

De 144 appartementen van Burano maken deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling in het stationsgebied van Zaanstad. Komende jaren worden hier door Stebru in samenwerking met Impact Vastgoed ook De Zaanse Helden ontwikkeld en gebouwd. Het totaal bestaat uit circa 750 woningen en 2.000 m² commerciële ruimte. 

Verschillende woningen voor verschillende doelgroepen

Door de verschillende woningen krijgen zowel gezinnen, senioren, starters als doorstromers een kans op de Zaanse woningmarkt. De verschillende bouwblokken zijn met elkaar verbonden door de groene en gemeenschappelijke daktuin. Dit geeft het gevoel dat men in de stad woont en in het groen.


Impressie van Burano

impressie van Burano


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl