Schade aan hulpconstructie De Slinger

Schade aan hulpconstructie de Slinger door aanrijding met vrachtwagen

28 februari 2019
De bouw van de Slinger, de nieuwe fietsverbinding van de Houtveldweg naar de spooroverbouwing bij station Zaandam, is in volle gang. Op donderdag 14 februari is een vrachtwagen tegen een hulpconstructie van de Houtveldweg aangereden en deze veroorzaakte dusdanige schade dat deze opnieuw moet worden opgebouwd.

De vrachtwagen kwam terecht tegen de onderkant van de hulpconstructie waardoor een deel van de stalen constructie is omgebogen en verschoven. Direct na de aanrijding is actie ondernomen om de veiligheid te borgen, want vrachtverkeer kon niet meer onder de constructie door. Via de inzet van verkeersregelaars werd vrachtverkeer om het werk heen geleid. Bij het vervolg van de werkzaamheden gaat het verkeer niet meer onder de constructie door maar komt er een nieuwe tijdelijke weg voor het autoverkeer over het bestaande fietspad, fietsers volgen de omleiding zoals deze er nu al ligt.

Oorzaak

De gemeente onderzoekt hoe deze aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De gemeente had diverse maatregelen genomen om bestuurders te informeren. Namelijk via verkeersborden, de inzet van verkeersregelaars en een waarschuwingsbalk hangen waar de te hoge vrachtwagens tegenaan kwamen.

Foto van de hulpconstructie van De Slinger

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl