Update De Slinger: bouw van het dek

Update De Slinger: bouw van het dek


27 maart 2020
De eerste fase van fietspad De Slinger is bijna gereed. Op De Slinger is bestrating aangebracht en natuursteen aan de zijkant. Benieuwd hoe dit proces is verlopen? Bekijk hieronder hoe het dek vanaf de kolommen is aangebracht!

Aanstaande juni is de eerste fase van De Slinger helemaal klaar. Er is een viaduct gebouwd vanaf de overbouwing tot aan het voormalige belastingkantoor.  Dit is ongeveer de helft van hoe de totale Slinger gaat worden. Deze is nu nog niet aangesloten op de grond. Daarom komt er een tijdelijke hellingbaan. Hiermee kunnen bewoners alvast gebruikmaken van het fietspad.

Bouw van tweede fase

De tweede fase bestaat uit het bouwen van het tweede gedeelte van De Slinger.  Deze gaat langs het voormalige belastingkantoor en daarna langs het grasveld dat tot aan het Cypressenhout reikt. Deze moet aangesloten worden  op nieuwbouwproject de Stelling/Heldin. Omdat dit nieuwbouwproject nog niet gereed is, kan deze aansluiting nog niet worden gebouwd. Uiteindelijk zal  De Slinger in 2023 helemaal gereed zijn.

Foto van de Slinger met bestratingUpdate De Slinger: bestrating gereed

Foto van het aanbrengen van ondersteuningsconstructieAanbrengen van ondersteuningsconstructie.

Foto van gekleurde stippen op het fietspad om de richting aan te gevenUiteenzetten van de richting met gekleurde stippen.

Foto van jukken en latten op De SlingerAanbrengen van jukken en latten ten behoeve van de bekisting.

Foto van bekisting op fietspad De SlingerAanbrengen van bekisting en het bewerken van (schuren, plamuren/kitten) eventuele oneffenheden. Dit is om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen in het beton (CUR100).

Foto van wapening op fietspad De SlingerAanbrengen van wapening. Op dit gedeelte is zo'n 28 ton aan wapening verwerkt.

Foto van beton op fietspad De SlingerHet dek voorzien van beton.

Foto van dakbedekking op fietspad De SlingerAanbrengen van dakbedekking, drainmatten en goten.

Foto van zand op fietspad De SlingerZand toegepast.

Foto van bestrating op fietspad De SlingerBestrating en natuursteen(zijkanten) het beeld zoals het nu is.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl