Anterieure overeenkomst voor 140 woningen aan de Mauritsstraat 4 t/m 10 A-P

Anterieure overeenkomst 140 woningen Mauritsstraat 4 t/m 10 A-P


10 september 2021
Aan de Mauritsstraat in de nieuwe wijk Overtuinen in Zaandam komen 140 nieuwe woningen. Waarvan 30% sociale huur en 10% middeldure huur. Het college en Borghese Real Estate tekenden op 9 september de Anterieure Overeenkomst. De huidige oude bedrijfsloodsen maken plaats voor deze nieuwbouw. Wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger: ‘Overtuinen verandert in een levendige wijk. Er is aandacht voor groen, een verzorgde openbare ruimte en de benodigde voorzieningen.’

De woningen zijn geschikt voor onder andere ouderen en jongeren. De bouwstijl van de woningen past bij nieuwbouwproject ‘De Kroon’, dat ook in de Mauritsbuurt komt. Ook delen ze een groene daktuin en een inrit naar de stallingsgarage. 

Mozaïek van Loek Lafeber

De gebouwen voldoen aan de nieuwste eisen voor energieprestatie. De ontwikkelaar haalt de mozaïek van kunstenaar Loek Lafeber uit de gevel van het huidige pand. Deze komt terug in de nieuwbouw. In het ruimtelijk plan houden we rekening met de reacties van de bewoners tijdens de klankbordgroepoverleggen. Zo is er meer ruimte tot de Vaart en is de bouwhoogte aangepast.

Start bouw medio 2022

In de Anterieure Overeenkomst staan afspraken tussen de ontwikkelaar en de gemeente over de uitvoering van het project. Denk aan de ruimtelijke kaders, de inrichting van de openbare ruimte, de verdeling van de kosten en samenwerkingsafspraken. Borghese Real Estate heeft de omgevingsvergunning al aangevraagd. De bouw start half 2022.


Foto van Hans Krieger en Enno Otten van Borghese Real Estate bij het mozaïek van Loek Lafeber in de Mauritstraat in Zaandam.Hans Krieger en Enno Otten van Borghese Real Estate bij het mozaïek van Loek Lafeber in de Mauritstraat in Zaandam.

Impressie van de woningenImpressie van de nieuwe woningen

Impressie van de nieuwe woningen aan de VaartImpressie van de nieuwe woningen aan de Vaart

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl