Feestelijke start bouw De Zaanse Helden

Feestelijke start bouw De Zaanse Helden


13 april 2022
In Zaandam vierden gemeente Zaanstad, Parteon, vastgoedbelegger Altera Vastgoed, Freekids Kinderopvang en de ontwikkelcombinatie Impact Vastgoed / Stebru de feestelijke start bouw van De Zaanse Helden. Een nieuwbouwplan met in totaal 607 woningen. Door de coronamaatregelen werd de viering in november 2021 uitgesteld. Daarom is het nu extra bijzonder om de start van de gebiedsontwikkeling te vieren met alle betrokkenen. Een kroon op een mooie samenwerking tussen gemeente, corporatie, beleggers en ontwikkelaars. Het bouwteam van Stebru is nu een half jaar aan het bouwen. 

Wethouder Wessel Breunesse: ‘Met deze nieuwe stap in de ontwikkeling van de Zaanse Helden leveren we een bijdrage aan de Zaanse woningbouwopgave. Het plan biedt ruimte voor groen in een stedelijke omgeving. Ook legt het de verbinding met de culturele en natuurlijke waarde van de molen De Held Jozua en het groen er omheen.’

De Zaanse Helden

De gebiedsontwikkeling De Zaanse Helden is een ontwerp van Havermans Hielkema Architecten. Het plan bestaat uit 10 woongebouwen, een commerciële ruimte, een natuurinclusieve daktuin en een parkeergarage. Er komen in totaal 607 woningen. De woningen bestaan uit verschillende typen woningen, verschillende grootten en er komt huur, sociale huur en koop. Altera Vastgoed heeft in totaal 356 woningen afgenomen. Deze zijn verdeeld over 5 woontorens, die ze gaan verhuren in de vrije sector. Parteon heeft 163 sociale huurwoningen afgenomen, verdeeld over 2 torens. En ontwikkelcombinatie Stebru/Impact Vastgoed staan garant voor de verkoop van de 88 koopwoningen.  Freekids de eigenaar van de commerciële ruimte.  

Start verkoop 88 koopwoningen

De verkoop van de 88 koopwoningen in het project is ook begonnen. Geïnteresseerden in een woning kunnen zich nu op basis van hun woonvoorkeuren inschrijven via www.dezaansehelden.nl.

Meer over De Zaanse Helden

foto van hijskranen bij De Zaanse HeldenBouw van De Zaanse Helden

foto van de wethouderMet een elektrische kettingzaag de naam De Zaanse Helden in een boomstam onthullen. Een knipoog nar de 18e eeuwse houtindustrie die hier voorspoed en welvaart gaf. Mede dankzij de held van ons verhaal: de houtzaagmolen De Held Jozua.

foto van de molen Held JozuaDe molen De Held Jozua

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl