Omgevingsvergunningen voor De Kroon en Mauritstraat 4 t/m 10

Omgevingsvergunningen voor De Kroon en Mauritstraat 4 t/m 10


18 mei 2022

Het college van B&W heeft afgelopen 25 april een ontwerp-besluit genomen op de aanvraag omgevingsvergunning voor De Kroon. Met de omgevingsvergunning heeft de ontwikkelaar toestemming om te gaan bouwen. Det ontwerp-besluit ligt binnenkort voor 6 weken ter inzage. U heeft dan de mogelijkheid om bezwaar te maken.  U vindt de bekendmaking van de omgevingsvergunning hier op zaanstad.nl. Nieuwbouwproject De Kroon van EN Vastgoed bestaat uit 67 koopappartementen en een stallingsgarage.

Binnenkort gaat het college ook over de omgevingsvergunning voor de Mauritsstraat 4 t/m 10 een besluit nemen. Dit is waarschijnlijk nog deze maand. De Mauritsstraat 4 t/m 10 is een project van Borghese Real Estate. Het plan bestaat uit 140 nieuwe woningen met een daktuin en een toegang naar de stallingsgarage. Ook dan kunt u het besluit op deze pagina vinden.

De ontwikkelingen in de Mauritsbuurt

Naast de bouw van deze twee woningbouwprojecten, zijn er in de buurt nog meer ontwikkelingen. Zoals is IKC Overtuinen sinds begin dit jaar op. Omdat er straks bouwverkeer komt door de twee nieuwbouwprojecten, is een nieuwe tijdelijke verkeerssituatie nodig. Op deze manier blijven het schoolgaande verkeer en het bouwverkeer veilig. Op dit moment werken we nog aan hoe deze nieuwe verkeerssituatie gaat worden. Tijdelijke verkeerssituaties blijven nodig totdat het speeldek met daaronder de stallingsgarage voor de scholen (en de zorgwoningen) klaar zijn. Naar verwachting is dit in 2025. Binnenkort wordt een omgevingsvergunning aangevraagd voor het definitieve voet-/fietspad.

impressie van De Kroon

Impressie van De KroonImpressies van De Kroon

impressie van de kroon met de binnentuinImpressie van De Kroon met de binnentuin


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl