Verkeersoplossing Mauritsstraat

Verkeersoplossing Mauritsstraat


22 december 2021
De scholen hebben aangegeven dat zij het schoolgebouw van IKC Overtuinen op 10 januari 2022 willen openen. Als dit kan volgens de coronamaatregelen, betekent het dat de verkeerssituatie voor de wijk vanaf dat moment verandert. De ouders, docenten en leerlingen gaan niet meer naar de oude, maar naar de nieuwe school. Tegelijkertijd krijgt de school nog een parkeergarage met speeldek en zijn er bouwwerkzaamheden in de Mauritsbuurt. Daarom komen er tijdelijke verkeersoplossingen. Hiermee kunnen ouders, kinderen en docenten veilig van en naar school. Met zo min mogelijk overlast voor de omwonenden.  

Bekijk de kaart met routes

De gemeente heeft de scholen en buitenschoolse opvang gevraagd om de ouders, verzorgers en docenten hierover te informeren. Ook vragen we iedereen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de school te komen. Als ouders/verzorgers hun kinderen toch met de auto willen brengen, kan dat via een tijdelijke parkeerplaats bij de Mauritsstraat. Verkeersregelaars helpen de eerste dagen bij de verkeersoplossing. Na deze eerste dagen kijken we of het nodig is om de verkeersregelaars langer in te zetten.

Waarom kiezen we voor een tijdelijke verkeerssituatie op deze manier?

In januari 2021 presenteerden we een tijdelijke verkeerssituatie aan u als  omwonende. Dit ging om drie fiets/wandelroutes, een tijdelijke kiss&ride bij de Klokbaai en afsluiting van de Mauritsstraat. In januari waren er geen bezwaren tegen deze oplossingen, maar kortgeleden waren deze er toch wel. Een aantal omwonenden heeft zorgen over meer parkeer- en verkeersdruk in hun straat. Daarom verplaatsen we het parkeren en de kiss&ride van de Klokbaai naar de Mauritsstraat. Dit kunnen de ouders en het schoolpersoneel gebruiken.

De duur van deze tijdelijke verkeersoplossing

Deze verkeersoplossing blijft bestaan tot de bouwwerkzaamheden van De Kroon en de Mauritsstraat 4 tot en met 10 starten. De verwachting is dat dit over een half jaar is. Daarna moeten we de Mauritsstraat vrij houden voor bouwverkeer. Er komt dan een nieuwe tijdelijke verkeersoplossing.

Tijdelijke verkeersoplossingen zijn nodig tot de definitieve parkeergarage (met daarin een kiss&ride) voor de scholen klaar is. Naar alle verwachting is dat eind 2024. Dat dit nog even duurt, komt omdat het idee voor het speeldek pas later ontstond. Op dit moment werkt de gemeente nog aan dit plan. Zodra hier meer over bekend is, laten we u dat weten.

Vragen? Misschien staat je vraag tussen deze vragen en antwoorden:

Vragen en antwoorden Mauritsbuurt

 

foto van verkeerssituatie in MauritsstraatHet parkeerterrein dat nu wordt aangelegd in de Mauritsbuurt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl