Nieuws

Voortgang Mauritsbuurt

Gepubliceerd op 6 juli 2023
Afbeelding

Afgelopen 12 juni was er een bijeenkomst voor omwonenden van de Mauritsbuurt over de voorgang van de ontwikkelingen. De ontwikkelaar van de De Kroon was er om te vertellen over de start bouw van de Kroon. De gemeente was er ook om te vertellen over de andere ontwikkelingen in de buurt. Ook was er ruimte om vragen te stellen.

Start bouw van De Kroon

In september start de bouw van De Kroon. De voorbereidingen zijn al begonnen. Afgelopen juni is de sloop van het BAM-gebouw en Mauritsstraat 2 begonnen. Deze maand wordt de bouwplaats ingericht en de fundering in orde gemaakt. Op het moment dat dit klaar is, kan de bouw starten. Na de bouwvak (eind augustus) start het graven.

Mauritsstraat 4 t/m 10 

In augustus 2022 lag het ontwerp-besluit voor de Mauritsstraat 4 t/m 10 ter inzage en konden mensen hierop reageren. De omgevingsvergunning is nu ook afgegeven.

Verkeersoplossing

De inrichting van de bouwplaats voor De Kroon heeft effect op de verkeersoplossing. Het doel is een veilige oplossing waarbij het halen en brengen gescheiden van het bouwverkeer in de Mauritsbuurt kan plaatsvinden. Het tijdelijke parkeerterrein voor de scholen verplaatsen we richting het Volkspark. Het gaat om het deel dat nu braak ligt met een hek eromheen. Tijdens de haal- en brengmomenten van de scholen bouwverkeer niet toegestaan. Bouwverkeer dat op die momenten aankomt, moet ergens anders wachten.

Ontwerp voor het dek 

Het ontwerp voor het dek is nog in de maak. In ieder geval is gebleken dat voor het dek alle nog beschikbare ruimte nodig is. Dit betekent dat er geen zorgwoningen komen.

Voet/fietspad langs de Vaart

Voor het definitieve voet-fietspad langs de Vaart is een omgevingsvergunning aangevraagd. Deze moet gaan lopen van het fietspad van het Volkspark tot de Marga Klompéstraat. Eerst komt er een tijdelijk voet-/fietspad langs de Vaart voor tijdens de bouw van project Mauritsstraat 4 t/m 10.

Bomenplan

Er komt veel aandacht voor groen in de Mauritsbuurt. Voor heel Overtuinen (Mauritsbuurt en Verkadebuurt) heeft een onafhankelijk bureau onderzoek gedaan naar de bomen in deze buurt. Dit bureau heeft beoordeeld welke bomen kunnen blijven en welke we moeten kappen voor de ontwikkeling van de nieuwe buurt. De bomen die weg moeten kappen we pas als de werkzaamheden starten. Daarnaast zorgen we ervoor dat er net zo veel groen of zelfs meer voor terugkomt. Bekijk hier het bomenplan.

Meer over de Mauritsbuurt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl