Nieuws

Bomen verplaatsen voor nieuwbouw Verkadebuurt

Gepubliceerd op 12 juli 2023
Afbeelding

Als voorbereiding op de nieuwbouw in de Verkadebuurt is het nodig om het Verkadeterrein op te hogen. En daarvoor is het weer nodig om een aantal bomen en struiken van het terrein te verwijderen. Dit komt voort uit het Stedenbouwkundig Plan, waarin de uitstraling van de nieuwe buurt staat beschreven. Dit heeft de gemeenteraad in 2019 vastgesteld. Voor de inrichting van de openbare ruimte werkt de gemeente aan een Plan Openbare Ruimte. De eerste schetsen zijn er al. Ook het Bomenplan is al klaar. Daarin laten we zien welke bomen we weghalen, we verplaatsen én dat er in de nieuwe buurt meer bomen voor terugkomen.

Voor het kappen en verplaatsen van de bomen zijn kapvergunningen aangevraagd. De vergunningen voor het kappen zijn voor 8 bomen bij de fietstunnel en 1 plataan bij het Dik Trompad. De vergunningen voor het verplaatsen zijn voor 10 watercipressen aan de Provincialeweg en 1 kleine es bij de fietstunnel.

Niet voor elke boom of struik is een vergunning nodig

Sommige struiken en bomen mogen zonder vergunning weggehaald worden. Voor de ophoging van het Verkadeterrein moeten we ook bomen en struiken weghalen waar geen vergunning voor nodig is. Parteon is hier sinds oktober 2022 al mee begonnen op het noordelijke deel van het terrein. De gemeente is hier sinds april 2023 ook mee bezig voor het zuidelijke deel. Hierover hebben de omwonenden al eerder bericht gekregen.

In onderstaand schetsontwerp kunt u terugvinden voor welke bomen een vergunning is aangevraagd.

Verkadebuurt openbare ruimte schetsontwerp.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl