Nieuws

Bestemmingsplan van Molenweide en Groene Oase, een volgende stap

Gepubliceerd op 15 april 2024
Afbeelding

Buurtbewoners van Westerwatering konden tussen 21 december 2023 en 31 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan voor de Molenweide en Groene Oase bekijken. Een ontwerpbestemmingsplan is een plan waarin staat beschreven hoe een bepaald gebied gebruikt mag worden. Het geeft bijvoorbeeld aan waar gebouwen of groenvoorzieningen mogen komen.

Veel bewoners hebben gereageerd
Iedereen kon reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat kon door een zogenoemde zienswijze in te dienen. Een zienswijze is een reactie of mening die iemand kan geven op een plan dat ter inzage ligt. 362 mensen hebben dit gedaan. De meeste zienswijzen waren opgesteld door wijkboerderij de Veldmuis en ondertekend door buurtbewoners. Alle indieners van een zienswijze zijn uitgenodigd om hun zienswijze toe te lichten op het stadhuis. Een paar bewoners hebben dit ook gedaan.

De gemeenteraad neemt een besluit
De gemeente heeft de ontvangen zienswijzen zorgvuldig beantwoord en de documenten zijn klaargemaakt zodat de gemeenteraad er een besluit over kan nemen. De definitieve vaststelling van het bestemmingsplan staat voorlopig voor de zomer gepland.

Overleg met bestuur van de wijkboerderij
Het bestuur van de gemeente heeft regelmatig overleg met het bestuur van wijkboerderij De Veldmuis. Onlangs is besproken dat we samen verder gaan met bestemmingsplan en het ontwerp van het terrein.

De gemeente maakt samen met de wijk een ontwerp
De komende tijd gaan we samen met bewoners uit de buurt kijken hoe de we de Molenweide en Groene Oase het beste kunnen inrichten zodat zoveel mogelijk mensen er plezier van hebben. Wat voor speeltoestellen zetten we bijvoorbeeld neer? Hier gaan we workshops voor organiseren. We verwachten dat de eerste workshops plaatsvinden in juni. Hou de website in de gaten voor meer informatie.  

 Lees hier meer over de Molenweide en Groene Oase 



Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl