Nieuws

Inloopavond Aris van Broekweg 19 juli

Gepubliceerd op 18 juli 2023
Afbeelding

Op woensdag 19 juli is er een inloopavond over de Aris van Broekweg 9-13. De gemeente en woningcorporatie ZVH vertellen over de stand van zaken van de plannen voor de bouw van 104 woningen en het proces en de bestemmingsplanprocedure. Bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur op het terrein van de Aris van Broekweg 9-13 in Zaandam. 

ZVH heeft het plan om 104 huurwoningen te realiseren aan de Aris van Broekweg 9 – 13. Op deze plek zat eerder het verhuis- en transportbedrijf VTZ. Dit bedrijf is in 2014 vertrokken en de panden zijn in 2014 gesloopt. De gemeente Zaanstad heeft een Ruimtelijk Programma van Eisen vastgesteld. Dit document geeft aan waar de bouw aan moet voldoen.  

Planning

De woningcorporatie ZVH is samen met de gemeente Zaanstad bezig om de nieuwbouwplannen verder uit te werken. De verwachting is dat in het laatste kwartaal van 2023 het College van Burgemeester & Wethouders een besluit neemt over het ontwerp-bestemmingsplan. Het plan komt dan ter inzage zodat iedereen erop kan reageren. De gemeenteraad kan er dan begin 2024 een besluit over nemen.

Meer informatie over de nieuwbouw

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl