Nieuws

Visie vastgesteld voor Molenweide en Groene Oase

Gepubliceerd op 23 oktober 2023
Afbeelding

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan voor het nieuwbouwproject de Zaanse Helden is beloofd om ook naar het gebied van de Molenweide en de Groene Oase te kijken. Samen met betrokkenen zijn hier bijeenkomsten voor georganiseerd en de visie is hierna dan ook definitief vastgesteld door het college van burgermeester en wethouders op 17 oktober 2023.

In oktober 2021 zijn we begonnen met een participatieproject in de wijk Westerwatering om een visie te ontwikkelen. Na het analyseren van het gebied en het participatieproces, kwamen we tot de conclusie dat Westerwatering een wijk mist met een echt park en een groene ontmoetingsplek om samen te komen en te bewegen. Deze punten zijn ook meegenomen in de visie die is vastgesteld.

In het definitieve plan wordt het gebied omgetoverd tot een compact stadspark met groene en recreatieve voorzieningen. Hierbij hoort een vernieuwde Wijkboerderij met bijpassende horeca, en een (grotendeels) openbare ruimte waar ontmoeting, spel, rust en recreatie centraal staan.

In de visie wordt uitgelegd uit hoe de samenwerking met buurtbewoners en belanghebbenden verliep en wat de gemeente met hun ideeën en wensen heeft gedaan. Daarnaast lichten we de keuzes toe over het behouden en/of toevoegen van functies in het gebied. Ook aanvullende onderwerpen worden behandeld waaronder kosten, beheer en juridische aspecten (zoals een nieuw bestemmingsplan).

U kunt alle plannen inzien via onderstaand visieboek.

Visieboek Molenweide en Groene Oase

Meer weten over Molenweide en Groene Oase


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl