Nieuws

Bijeenkomst toekomstvisie Molenweide 14 december 2022

Gepubliceerd op 7 december 2022
Afbeelding

14 december 2022 organiseren we een bijeenkomst over de visie voor de toekomst van de Molenweide. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij het definitieve scenario. Deze gaan we voorleggen aan de het gemeentebestuur om erover te besluiten. Verder vertellen we waarom gekozen is voor dit scenario en hoe het verdere proces voor de visie eruitziet. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Omwonden hebben voor deze bijeenkomst een brief met uitnodiging gekregen. De bijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur bij het Best Western Hotel, Grenehout 22 in Zaandam. 

De bijeenkomst van 14 december is de derde bijeenkomst over de toekomstvisie voor de Molenweide. Tijdens de eerste bijeenkomst in oktober 2021 luisterden we naar de mening van de buurt over de bestaande situatie en toekomstwensen. Op basis van de verzamelde informatie hebben we drie verschillende toekomstscenario’s voor het gebied uitgewerkt. Tijdens de tweede bijeenkomst in juni 2022 hebben we deze aan de buurt gepresenteerd. Daarnaast vroegen we om de meningen van de buurtbewoners via een enquête. De uitkomsten hebben we naast het beleid en de wensen van de gemeente gelegd. Ook voerden we nog een aantal gesprekken. Zo kwamen we tot een eindscenario.

Waarom een toekomstvisie voor de Molenweide?

De Molenweide is een van de weinige groenvoorzieningen in het gebied van MAAK.Centrum. Daarom heeft de Molenweide een belangrijke functie voor het gebied. Met een toekomstvisie denken we samen na over hoe we deze groene waarde het best kunnen behouden én versterken. Om tot een nieuw plan te komen, is het nodig om een nieuwe visie voor het gebied te maken.

Om welk gebied gaat het?

Op het kaartje hieronder vindt u het gebied waar het om gaat.

kaart Molenweide

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het emailadres zaanshout@zaanstad.nl. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 9 december.

Wij wijzen u er graag op door uw aanmelding uw e-mailgegevens bij ons bekend zijn. Deze kunnen wij gebruiken om u per e-mail te informeren over de volgende stappen voor dit project.

Lees hier meer over de toekomstvisie voor de Molenweide en de vorige bijeenkomsten.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl