Nieuws

Nieuwe locaties voor vier voorzieningen in Westerwatering

Gepubliceerd op 18 april 2024
Afbeelding

Drie bedrijven, sportschool Personal Fitness Center, kinderdagverblijf 't Zaans Stationnetje en kinderdagverblijf Freekids zijn tijdelijk gevestigd aan de Houtveldweg in Westerwatering. Het zijn belangrijke voorzieningen voor de wijk. Uiterlijk 1 maart 2025 verhuizen deze bedrijven naar een andere locatie. Ze maken dan plaats voor het Integraal Kind Centrum (IKC) Rietvink dat er komt. Het IKC verhuist na de bouw (start 1 april 2025) vanaf de P.A. van Meverstraat.

Waar gaan de drie bedrijven heen?
Kinderdagverblijf Freekids keert terug naar hun locatie aan de Zaanse Helden. Hier zaten ze voor de bouw van de Zaanse Helden ook. De sportschool en kinderdagverblijf 't Zaans Stationnetje verhuizen naar een plek aan de Weiteveen, ook in Westerwatering. Op de locatie aan de Weiteveen zitten nu een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) en een pannakooi. Deze krijgen een andere plek op het terrein. De skatebaan blijft op dezelfde plek. Het grootste deel van het terrein ligt braak en er is wat groen dat niet onderhouden wordt. Voordat de sportschool en kinderdagverblijf 't Zaans Stationnetje kunnen verhuizen, moet er nog het één en ander geregeld worden, waaronder de omgevingsvergunningen.


Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje
Het kinderdagverblijf heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de tijdelijke huisvesting aan de Weiteveen. De locatie is gewijzigd in overleg met het KDV en de buurt en is verschoven naar de hoek van de straat en ligt daarmee niet meer in het groen. Wanneer het kinderdagverblijf alle gegevens aanlevert en de vergunningsaanvraag afrondt, kan de gemeente deze behandelen. Indien er geen bezwaren worden ingediend en de vergunning verleend kan worden, zal het KDV voor 1 maart 2025 naar Weiteveen kunnen verhuizen. Mocht er vertraging ontstaan waardoor het kinderdagverblijf niet voor 1 maart 2025 kan verhuizen, moet het KDV mogelijk tijdelijk dicht. De ouders worden hierover, indien dit speelt,  door het kinderdagverblijf nader tijdig geïnformeerd.


Sportschool Personal Fitness Center
De gemeente verleent binnenkort de ontwerp omgevingsvergunning aan de sportschool. Inwoners kunnen hun zienswijze indienen tegen dit besluit. Dient niemand een zienswijze in, dan kan de omgevingsvergunning definitief verleend worden. Tegen dit besluit kan men nog beroep indienen. Dient ook niemand beroep in, dan is de vergunningprocedure afgerond en kan gestart worden met de bouw. Onderdeel van het bouwrijp maken van de grond is het ophogen. Om dit te kunnen doen moeten er 35 bomen weg. Er is een plan opgesteld om na de bouw weer nieuwe bomen op het terrein te planten. Komt er wel een beroep op de omgevingsvergunning, dan kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Ook de sportschool loopt dan het risico dat ze niet op tijd kunnen verhuizen en (tijdelijk) dichtgaat. De sportschool is daarom nog op zoek naar een alternatieve locatie.


Meer informatie vindt u hier.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl